Glam News Magazine

Prepararea în casă a tratamentelor pentru ten este o practică des întâlnită, în ciuda diversității de produse cosmetice din comerț. Argumentul principal este că o mască de față homemade are avantajul prospețimii ingredientelor, care aduc astfel beneficii lor pielii. Vă prezentăm mai jos trei măști de față mai puțin promovate, dar care conferă strălucire naturală tenului.

Mască hidratantă de față cu cacao

mască de față

Este o mască delicioasă, care face minuni pentru fața ta. Ai nevoie de avocado, miere și cacao, o combinație al cărei efect te va surprinde.  Avocado este extrem de hidratant, cacao este un antioxidant excelent pentru piele, iar mierea are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare. Pasează un sfert de avocado într-un castron. Amestecă apoi o lingură de cacao pudră cu o lingură de miere și adaugă peste avocado. Masca astfel preparată se aplică pe fața curată și uscată și se lasă să acționeze timp de 10 minute. Se curăță cu apă caldă.

 

Mască de față cu gălbenuș și ovăz pentru tenul gras

mască de față

Este o mască ce calmează și matifiază tenul gras. Ai nevoie de ingredientele unui mic dejun sănătos. Amestecă bine un gălbenuș de ou, cu o lingură de miere, o lingură de ulei de măsline și o jumătate de ceașcă de fulgi de ovăz. Aplică pe ten pentru 15-20 de minute. Se curăță cu apă călduță.

Mască de față cu papaya

mască de față

Această mască este deosebit de bună pentru cei care au hiperpigmentare, pete solare și tonuri neuniforme ale pielii. Amestecă jumătate de ceașcă de papaya pasată cu două linguri de miere și aplică pe față. Las-o să acționeze timp de 15-20 de minute și curăță apoi cu apă caldă.

Lasă un comentariu