Glam News Magazine

Dacă până acum, creația vestimentară și prezentările de modă în spațiul virtual păreau excentrice și erau privite cel mult cu scepticism, contextul creat de pandemie forțează industria de fashion să caute alternative. Cu săptămâni ale modei fizice în așteptare și mulți designeri incapabili să-și producă colecțiile următoare din cauza crizei COVID-19, moda digitală pare să fie soluția.

„Oricine dorește să facă o prezentare de modă în iunie va trebui să meargă pe digital”, spune Kerry Murphy, fondatorul casei de modă digitale The Fabricant – Amsterdam, Olanda, care are deja clienți în acest sens. Tommy Hilfiger se numără printre brandurile care testează deja avatare, holograme și formate de realitate augmentată.

Prima săptămână a modei complet virtuale din lume, săptămâna modei Shanghai, a avut loc în luna martie. Unul dintre designeri, Angel Chen, a demonstrat posibilitățile formatului cu o prezentare palpitantă, care prezintă modele reale și grafică generată de computer. Modelele au urmat indicații prin link video, deoarece proiectantul s-a autoizolat.

La începutul lunii aprilie, Săptămâna modei din Moscova a înregistrat 830.000 de persoane care au urmărit prezentările. Iar British Fashion Council a confirmat, de asemenea, că urmează să înlocuiască Săptămâna Modei din iunie cu un eveniment digital. La Helsinki, decizia de a trece Săptămâna Modei din iulie pe digital a fost luată înaintea pandemiei din motive de mediu, toate colecțiile urmând a fi create de un artist 3D. Așadar direcția este una clară.

În plus, The Fabricant a lansat o platformă beta, Leela, care să permită utilizatorilor să scaneze o imagine a feței lor pe un corp digital 3D și să aleagă îmbrăcămintea pe care să o poarte. Astfel că se apreciază că moda digitală va avea un succes enorm dat fiind faptul că toată lumea are o identitate virtuală. Sunt oportunități noi pentru brandurile din industria de fashion a căror creativitate este pusă și mai mult la încercare.

Un comentariu

  1. Traim mai mult virtual asa ca este firesc ca toate industriile sa se adapteze

Lasă un comentariu