Glam News Magazine

Trebuie să recunoaștem că nu este ușor să fii Giorgio Armani. Fiind designerul propriului brand, lumea se așteaptă mereu să inovezi dar să îți păstrezi și o parte din tradiția pe care fiecare tânăr designer încearcă să o imite. Dacă în cadrul spectacolului retrospectiv de anul trecut organizat la Fashion Awards ne-a prezentat istoria sa, primul său spectacol al noului deceniu a fost dedicat viitorului.

Vara trecută, noua noua direcție a casei Emporio Armani s-a îndreptat mai mult către îmbrăcămintea streetwear, care a pătruns chiar și în cele mai mari case din Paris. În acest sezon, Armani a echilibrat balanța cu o abordare mai calmă ținutelor urbane îndrăgite de segmentul de streetwear. Armani a căutat să aducă în prezentare modele tinere „care se îmbracă sport și care nu s-ar gândi de două ori înainte să poarte o geacă de schi în oraș.” Primele ținute ce au defialt au fost modele contemporane pline cu buzunare, păstrând însă acea silueta soft a umerilor pe care Armani o folosește de peste 20 de ani. Au urmat sacouri cu guler dublu purtate cu cămăși din mătase, jachetae de baseball supradimensionate și o parka din lână. A fost un amestec de stiluri casual atent selectate, combinate cu liniile tradiționale și profile de îmbrăcăminte sport.

La cei 85 de ani, acestui designer nu ii place să se odihnească. Și-a încheiat spectacolul angajându-și devotamentul față de reciclare, o cauză apropiată a tinerilor care sunt clienți Emporio Armani. „Susțin reciclarea”, a spus domnul Armani la finalul prezentării în timp ce pe podium defilau ținute sport realizare din  „materiale reciclate, regenerate sau organice”, marca R-EA. Armani s-ar putea să nu petreacă timp cu copiii pe Instagram, dar îi ascultă.

Sursa foto: Getty Images

Lasă un comentariu