Glam News Magazine

Nicolas Ghesquière a reînnoit contractul său Louis Vuitton în primăvara acestui an. Recent angajat la compania-mamă LVMH, el a creat o colecție unică în mod personal: o întoarcere încrezătoare la formele futuriste ale muncii sale. “Am simțit nevoia de a săpa prin obsesiile mele”, a spus el în timpul unui interviu la sediul LV de pe Rue du Pont-Neuf.

Într-un sezon în care designerii au subliniat piesele din lumea reală a hainelor, Ghesquière se află într-o lume a lui, începând cu locul prezentării: niște tuburi spațiale în care a fost creat un podium, așezat în curtea vechiului Louvre. El a spus că s-a inspirat din realitatea virtuală pe care o trăim prin fluxurile de social media și viața reală.

Nu a fost o colecție de mesaje unice, ci mai degrabă o serie de propoziții eclectice: o garderobă pentru primul val de oameni care vor zbura să colonizeze alte planete îndepărtate. Ca întotdeauna, tăieturile au fost excepționale. Noua sa jachetă are revere mari, umeri supradimensionați și se închide cu fermoar, iar pantalonii ei, purtați de un trio de modele androgine (l-a început am crezut că sunt bărbați) aveau tăieturi drepte și talie înaltă; acestea erau temelia fundamentată în jurul căreia s-au rotit experimentele sale SF. Pentru final, Ghesquière a prezentat un trio de “costume spațiale” din jacquard-uri metalice florale, care arătau precum niște grădini virtuale, luxuriante și pline de speranță.

Dacă în acest sezon au apărut câteva întrebări despre viitoarea abordare a modului și a rolurilor de gen, îl părăsim fără un răspuns clar. Încă nu vom știm ce ne așteapă în viitor, dacă vom avea parte de tăieturi din moda pentru femei la bărbați sau invers. Această întrebare ne va rămâne pe buze până în următorul sezon. Și acesta este cel mai puternic rezultat al prezentărilor de primăvară / vară din 2019. Se spune că moda nu se schimbă, doar se repetă. Însă în ultimele sezone am fost martorii unor schimbări majore. Poate nu unele dintre cele mai bune, însă uneori drumul neasfaltat și plin de gropi poate deveni o excursie lină pe șosea către ceva inovator. Până data viitoare, Daniel!

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu