Glam News Magazine

De la Hotel de Crillon și Ritz, până la Peninsula și Bristol, hotelurile de lux din Paris sunt cunoscute ca fiind unele dintre cele mai bune din lume. Indiferent dacă sunt bastioane contemporane de lux sau adevărate palate cu tradiție, hotelurile Pariziene sunt cele mai căutate, deseori fiind necesară rezervarea și cu trei luni înainte.

The Crillon Hotel

După ce a fost închis pentru renovare timp de patru ani, The Crillon Hotel a fost redeschis în această vară. Situat în Place de la Concorde, hotelul de lux a păstrat tradiția originală, păstrând piesele de artă clasice și adăugând o doză bună de modernitate mulțumită designerilor și arhitecților contemporani. Așteptați-vă să găsiți munca unor artiști precum Richard Martinet, Aline Asmar d’Amman, Tristan Auer, Chahan Minassian, Cyril Vergniol și Karl Lagerfeld, care au proiectat două apartamente și un dormitor.

The Ritz

Ritz și-a redeschis porțile în Place Vendôme pe 6 iunie 2016, când parizienii și călătorii din lumea întreagă se întorceau înapoi la casa lor de acasă, ca și cum nu ar fi închis niciodată. Descoperiți noua terasă Vendôme din curtea interioară, care în acest sezon se va transforma într-o grădină de iarnă confortabilă; dormiți într-una din cele 142 de camere și apartamente, care au fost toate extinse și înălțate sau lasa-ti mintea si corpul sa se relaxeze în primul centru spa de la Chanel care se mândrește cu cinci săli de tratament (și cu cinci uleiuri de masaj special create pentru redeschidere.)

Le Bristol

Situat pe strada Faubourg Saint-Honoré, Le Bristol este sinonim cu Parisul. Aparținând familiei Jammet și apoi Oetker, hotelul de lux este în primul rând o poveste de familie condusă de o anumită viziune și de dragostea pentru Franța. Înconjurat o grădină mare, oamenii se înghesuie pentru camerele și apartamentele luminoase, cu amprente bucolice clasice, în timp ce centrul spa și piscina La Prairie oferă priveliști minunate asupra orașului. Restaurantul Epicure ce deține trei stele Michelin este foarte popular în întrega lume, iar barul este unul dintre cele mai renumite din Paris.

La Réserve Paris

La fel ca și hotelurile-mamă din Geneva și Ramatuelle, La Réserve Paris este o adresă impecabilă, șic și discretă. Cu vedere spre Turnul Eiffel, hotelul de lux este decorat cu tapițerie din catifea violet, marmură albă și șemineuri. Răsfățați-vă papilele gustative în restaurantul Le Gabriel, condus de bucătarul-șef Jérôme Banctel, care în luna februarie a primit cea de-a doua stea Michelin.

The Meurice

Unul dintre favoritele hoteluri de lux pariziene, Meurice a fost întotdeauna locul preferat de întâlnire al artiștilor precum Salvador Dali, scriitori precum François Mauriac, actori și chiar ceramiciști pe drumul lor prin Paris. Vizavi de grădinile Tuileries, hotelul a rezistat timpului, știind să rămână relevant. Fiind decorat cu piese din vremea lui Ludovic al XVI-lea, subliniate de atributele moderne datorită lui Philippe Starck, spațiul își datorează reputația sa savoi-faire incontestabilă.

The Royal Monceau

În mijlocul bulevardului Hoche, vizitatorii au multe motive să se îndrepte spre Royal Monceau. Hotelul găzduiește primul restaurant Nobu din Franța, Matsuhisa, care este condus de bucătarul șef Hideki Endo și de echipa sa de maeștri  sushi care revitalizează creativ cele mai bune preparate din bucătăria japoneză. Acesta oferă, de asemenea, Spa My Blend de Clarins, înconjurat de o piscină albastră, unde oamneii vin pentru masajele lor relaxante și tratamente personalizate de ultimă oră. Oaspeții se pot bucura chiar de excursii culturale la cinematograful Katara, care prezintă lansări noi în fiecare seară de duminică sau se rătăcesc prin galeria Art District pentru a admira arta contemporană a hotelului. Mai mult decât un hotel, acest spațiu este un veritabil microcosmos unde puteți trăi după cum doriți: posibilitățile sunt nesfârșite.

The Shangri-La

Shangri-La este primul hotel din Europa al grupului din Hong Kong. Situat între Avenue Montaigne și Avenue George V, și-a deschis porțile în 2001. În interiorul clădirii care aparținea lui Roland de Bonaparte, spațiul palatal își asumă dubla moștenire a modul de viață asiatic și francez. Proiectat de Pierre-Yves Rochon, spațiul tinde către un interior minimalist punctat de influențele imperiale. Cu diverse restaurante care oferă atât preparate din bucătăria franceză, cât și chineză, precum și un centru de spa Chi care se specializează în ritualuri asiatice tradiționale, hotelul este o oază de relaxare chiar în mijlocul Parisului.

The Hotel Fouquet’s Barrière

Amplasat între Champs Elysées și Avenue George V, Hôte Barrière Le Fouquet’s tocmai a făcut un facelift. În spatele fațadei Haussmanniene, o ambianță caldă străbate hotelul, care pare aproape cinematografic, cu camerele sale opulent mobilate cu mobilier vintage din lemn de culoare închisă, de Jacques Garcia. Piesa de rezistență a hotelului este, fără îndoială, restaurantul său, condus de Pierre Gagnaire, care recreează mâncăruri clasice franceze, cum ar fi foie gras, stridii, tartare de carne, blanquette de vițel și millefeuille. În ceea ce privește cazarea, așteptați camere și apartamente în culori ușoare, calme, proiectate de decoratorul francez menționat mai sus. Nu în ultimul rând, spa-ul Diane Barrière cu piscina sa de smarald înconjoară perfect hotelul.

The Plaza Athénée

Imortalizat în sute de filme, Plaza Athénée este unul dintre cele mai exclusive hoteluri de lux, iconice din Paris. Un hotel de vis care cultivă o ambianță foarte parizienă, oferă servicii mai mult decât perfecte de cinci stele și facilități incredibile. De exemplu, vă puteți bucura de masaje și tratamente de relaxare în spa-ul Dior Institut, puteți face o plimbare pe patinoarul privat al hotelului, puteți savura ceai în saloanele opulente sau vă puteți bucura de o masă Michelin la restaurantul condus de Alain Ducasse.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu