Glam News Magazine

Există atât de mult parfum în lumea florilor, încât este aproape imposibil să le separăm. Vezi tu, florile au propriile lor parfumuri – mirosuri complexe pe care le oferă pentru a ademeni insectele și albinele (și oamenii), păcălindu-le în jocul lor de polenizare – și deopotrivă, parfumurile posedă flori, prezentând și răsucind numeroasele lor forme în mirosuri frumoase, de-a lungul veacurilor. Familia parfumurilor florale este, probabil, una dintre cele mai răspândite și diverse, dar, ca să simplificăm, putem spune că este un omagiu olfactiv adus florilor pentru toată frumusețea lor.

Dar cum miroase un parfum floral? Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine această familie esențială, am ales trei parfumuri de pe NOTINO România care arată cât de diverse și interesante pot fi notele florale. De la flori singulare la buchete bogate, aceast articol se învârte în jurul celei mai superbe familii de parfum dintre toate: cele florale!

1. Gucci Flora Gorgeous Gardenia

Gorgeous Gardenia este un parfum care aduce un omagiu unei singure flori. Este un instantaneu olfactiv al unei gardenii înflorite și se joacă cu numeroasele nuanțe ale acestei muze complexe. Gorgeous Gardenia încearcă să recreeze o imagine plină și vie a gardeniei, de la tulpină la stamină.

Parfumul recreează aroma intensă a gardeniei care deși este parfumată, nu produce ulei utilizabil în parfumerie. Prin urmare, parfumul este creat în întregime folosind alte materiale florale. Rezultatul: o gardenie superbă, cremoasă, făcută deloc cu gardenie!

2. Amouage Honour

Un floral alb este un parfum realizat predominant din flori albe precum tuberoza, gardenia, iasomia și multe altele. Poate exista ca o odă pentru o singură floare sau un buchet, iar multe dintre cele mai iconice parfumuri florale din lume sunt florale albe. Dar de ce flori albe? Ce este atât de special la aceste flori nepretențioase? Ei bine, acolo unde trandafirii, lalelele și gălbenele au toate luxul culorii pentru a atrage, florile albe nu și, prin urmare, trebuie să se bazeze pe un alt truc: parfumul lor. Ceea ce le lipsește în strălucirea culorii compensează prin mirosul lor, oferind arome amețitoare, narcotice, care captivează și îmbie.

Un exemplu excelent de floral alb îmbătător este Honor Woman de la Amouage. Inspirat de povestea tragică a lui Madame Butterfly, Honor Woman este un amestec răcoritor de petale albe cerate (iasomie, tuberoză, gardenie), amplificate de suculența frunzelor de rubarbă, chihlimbar și piele.

3. Dolce Gabbana The Only One

Ultimul parfum din lista prezintă un buchet floral. Aceste parfumuri nu prezintă o floare; în schimb, ele sărbătoresc numeroasele fațete întrețesute ale unei colecții de note florale, creând buchete frumoase care cântă pozitiv cu încântare florală. Multe dintre florarele clasice sunt create în acest stil, luând o selecție de flori pentru a crea ceva grandios. Un alt exemplu perfect este Dolce & Gabbana The Only One, care ia un buchet de violetă, trandafir și iris și îl înmoaie în aur lichid, creând un coș abundent de flori care miros a apus de soare – adică dacă un apus de soare ar avea miros .

Lasă un comentariu