Glam News Magazine

Dormitorul este un sanctuar în care te refugiezi la final de zi pentru a-ți încărca bateriile. Este un spațiu pentru relaxare și răsfăț, care trebuie amenajat în consecință. Dacă preferi aspectul elegant și luxos în designul interior, care să te deconecteze după o zi la serviciu, la școală sau petrecută trebăluind prin casă, iată cele mai bune ponturi pentru amenajarea unui astfel de dormitor.

Alege cu grijă paleta de culori

Este primul pas în amenajarea unei încăperi, în speță a unui dormitor. Alege nuanțe luminoase, strălucitoare sau chiar combinații cu gri/nuanțe închise. Evită nuanțele pastelate și tapetul înflorat. Simplitatea este de cele mai multe ori secretul pentru eleganță și bun gust. Poți opta pentru o singură culoare, dar jongla cu diverse tonuri.

Achiziționează piese de mobilier elegante și de calitate

Mobilierul va fi cel care asigură confortul vizual și tactil. Alege piese de mobilier elegante și de calitate și nu încărca spațiul, chiar dacă ești norocos și beneficiezi de unul generos. Un dormitor în stil glam trebuie amenajat minimalist. Patul este firește piesa centrală și necesită cea mai mare atenție.

Investește în așternuturi de calitate

Este un detaliu peste care se poate trece ușor cu vederea. N-o face! Alege materiale luxoase pentru lenjeria de pat și cuverturi pentru un dormitor glam, în care vrei să te simți răsfățat. Ca opțiuni ar fi bumbac egiptean, satin, mătase, în nuanțe în acord cu paleta de culori aleasă inițial. Unitatea în design este importantă.

Optează pentru lumină delicată, dar sofisticată

Iluminarea unei camera poate ridica designul la un nou nivel. Includeți în dormitor cel puțin trei surse de lumină, astfel încât să puteți ajusta luminozitatea sau calitatea luminii în funcție de ocazie. Luați în considerare un candelabru în tavan sau un abajur sofisticat, lămpi în colțuri sau lângă pat și lumânări pe comodă. O oglindă instalată pe un unghi de la fereastră poate crește cantitatea de lumină naturală în cameră în timpul zilei.

Adaugă accesorii și decorațiuni care să competeze atmosfera glam

În primul rând, caută perne decorative din materiale strălucitoare sau în nuanțe care să pună accent în designul interior. Apoi orientează-te la statuete, rame foto sau tablouri care să completeze amenajarea interioară luxoasă. Ține cont de principiul “less is more” pentru efectul dorit.

Am selectat mai jos câteva imagini care să te inspire.

Un comentariu

Lasă un comentariu