Glam News Magazine

Părul blond atrage întotdeauna privirile și, dacă alegi nuanța potrivită, îți va scoate în evidență atât trăsăturile, cât și personalitatea. Este astfel important să cunoști secretele pe care ți le vom împărtăși în cele ce urmează.

Primul pas în alegerea blondului perfect este să cunoști ce nuanță se asociază tenului tău.

  • Pielea deschisă la culoare se poate asocia uşor cu nuanţe deschise, blânde şi calde;
  • Pielea caucaziană merge perfect atât cu nuanţele calde, cât şi cu cele reci;
  • Pielea măslinie se asociază bine cu nuanţele de bej cald, auriu sau cupru;
  • Pielea închisă poate merge pe un blond platinat sau orice nuanţă de auriu.

Apoi mai ai la dispoziție un criteriu, acela al culorii ochilor.

Dacă ochii tăi sunt căprui, negri, gri cenuşiu sau albastru închis, sunt asociaţi cu tonurile reci de piele și poți opta pentru un blond platinat sau blond-cenușiu.

Dacă ai ochii deschişi la culoare, precum cei albaştri, căprui sau verzi, poţi alege blondul auriu în cazul ochilor albaștri, blond miere pentru ochi căprui și verzi sau strawberry-blonde (blond cu irizații roșcate) pentru ochii verzi.

Ai gasit nuanţa ideală pentru tine? Trebuie să știi de asemenea cum să îţi păstrezi în timp culoarea aleasă.

1. Foloseşte un şampon special pentru părul vopsit blond

Este esențial să alegi şamponul potrivit. Părul blond are tendinţa să se îngălbenească după mai multe spălari, iar în urma acestora devine mat şi tern. Aşa că alege un produs de îngrijire special destinat părului vopsit , care va menţine culoarea pe o durată mai îndelungată.

2.  Aplică o mască de îngrijire

Părul blond necesită mai multă atenţie şi după spălare. Folosește o mască de îngrijire atât pentru împrospătarea nuanței, cât mai ales pentru o hidratare mai bună, căci părul vopsit are nevoie de asta.

 

3. Alege produse de styling cu protecţie termică şi efect de strălucire

Firul de păr vopsit are nevoie de asemenea de protecție împotriva căldurii și soarelui pentru că este mai fragil. Alege produse de styling ținând cont de acest aspect.

 

Foto: Pixabay

 

Lasă un comentariu