Glam News Magazine

Spectacolul Calvin Klein a început exact ca un film. Luminile roșii care i-au întâmpinat pe Jake Gyllenhaal, Jeff Goldblum și James Harden de la Houston Rockets ușor au început să se schimbe în negru, iar trei pereți ai parterului clădirii de pe 205 West 39th Street au adus la viață o scenă a filmului Jaws, în care sărmanul Chrissie Watkins merge să înoate și nu mai iese din apă. Filmul este unul dintre preferatele lui Raf Simons (directorul creativ al CK) de când a ajuns la New York acum doi ani, la fel și The Graduate.

Simons are o pasiune bine-cunoscută pentru filme. În sezonul trecut, a inundat podiumul cu popcorn și a recreat o parte dintr-un hambar rustic, făcând aluzie la filmul lui Todd Haynes, din 1995, despre o gospodină care, în mod inexplicabil, dezvoltă reacții psihice la mediul înconjurător. Simons le-a numit “filme foarte importante în amintirea mea”. Explicându într-un mod destul de complicat: “Dezastrele se întâmplă, dar se transformă din nou în ceva frumos, iar frumusețea este în jurul nostru și se poate transforma de multe ori în dezastru”. E ceva complicat. Într-adevăr, de-a lungul anilor, filmul Jaws a fost numit o critică a capitalismului, o parabolă post-Watergate și o “ceremonie pentru restabilirea încrederii ideologice”.

Dar aluziile lui Simon la ambele filme erau destul de literale. Faimosul poster al filmului Jaws a fost ștanțat cu sigla “cK” și imprimat pe maieuri și tricouri. Pălăriile de tip tocă au fost referințe evidente la The Graduate. Pe modelele sale de sex feminin, a pus rochii de cocktail aproape bidimensionale din anii 1960, sau fuste plisate cu decupaje de mușcături de rechin. Bărbații au purtat costume din neopren, combinate cu ticouri colorate și bluze din tricot. Colecția a fost una oarecum simplă, marea majoritate a ținutelor având piese asemănătoare, combinate altfel. În doi ani de când Simon este la conducere, CK  și-a pierdut treptat tradiția etichetei.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu