Glam News Magazine

Cartier a știut să creeaze întotdeauna bijuterii populare, dar inelul Trinity rămâne cel mai cunoscut. Are aproape un secol, dar nu-și pierde din valoare. Dimpotrivă! Designul format din trei benzi de aur alb, galben și roz, fiecare de 18K, unite într-o îmbrățișare subtilă, este unul simplu, elegant, atemporal și prețios. El a născut, de-a lungul deceniilor, o întreagă colecție de bijuterii Cartier răvnite și purtate cu mândrie.

Povestea Trinity începe în 1924, când mintea vizionară a lui Louis Cartier, nepotul fondatorului original Cartier, Louis-François Cartier, a creat celebrul inel la cererea prietenului său Jean Cocteau, designer, realizator, poet, dramaturg și pictor. Acesta se pare că i-ar fi spus a avut un vis despre inelele lui Saturn și i-a cerut să le facă bijuterii. Folosind imaginația lui Jean ca punct de plecare, Louis Cartier a conceput un inel format din trei materiale prețioase diferite. Jean Cocteau a făcut imediat propria operă și fiind înconjurat de strălucirea scenei literare, inelul a obținut rapid un statut iconic pe care l-a păstrat până în ziua de astăzi.

Cât privește materialele și culoarea lor, acestea au o simbolistică aparte, ce cucerește în special îndrăgostiții. Aurul roz reprezintă iubirea, aurul galben este un memento al fidelității și aurul alb simbolizează prietenia. Împreună sunt întruchiparea diferitelor etape ale unei relații: Pasiunea, urmată de Iubire, Prietenie și, în sfârșit, Fidelitatea. Drept pentru care inelul Trinity este adesea folosit pentru a oficializa relații.

De la inelul și brățara originală, colecția Cartier Trinity a crescut pentru a încorpora cercei, coliere și, cel mai recent, diamante și pietre prețioase, perle și un trio de inimi de aur – ultimul design Trinity. Toate pot fi comandate pe site-ul cartier.com. Cât privește prețurile acestor adevărate capodopere între bijuterii, costul unui inel Cartier Trinity pornește de exemplu de la 1,340$ și ajunge până la 33,500$ – în varianta acoperită în totalitate cu diamante. Prețul ajunge chiar să se tripleze în cazul bijuteriilor Cartier Trinity din colecțiile vechi, care fac din posesorii lor niște oameni cel puțin norocoși. Printre celebritățile care au afișat bijuterii Cartier Trinity se numără Prințesa Diana, Cameron Diaz, Kate Middleton, Nicole Kidman.

Lasă un comentariu