Glam News Magazine

Viața între ziduri de beton poate fi foarte stresantă, iar nevoia unui colț de relaxare, cu plante sau nu, este una perfect justificată. Locul perfect pentru o astfel de oază este balconul, care poate fi amenajat în foarte multe feluri, după cum puteți observa în galeria foto de mai jos. Inspirați-vă din imagini și parcurgeți sfaturile noastre pentru amenajarea optimă a balconului.

Atenție la dimensiuni

Când vine vorba de decorarea balconului, țineți cont de proporții. Este esențial ca mobila pe care doriți să o așezați pe balcon să aibă dimensiuni adecvate. Dacă spațiul este într-adevăr foarte mic, atunci mobilierul mic funcționează mult mai bine pentru decorare.

Locuri de șezut confortabile

Un colț de relaxare presupune locuri de șezut confortabile. Puteți opta între scaune, bănci, fotolii sau șezlonguri pentru un astfel de spațiu. Dacă balconul este mai mare atunci vă puteți gândi și la o canapea de mici dimensiuni. Iar dacă spațiul nu vă permite, există opțiunea unor perne confortabile și rezistente la intemperii.

Cât mai mult verde

Natura este relaxare, așadar plantele și-ar găsi perfect locul pe balcon. Dacă o grădină verticală este prea mult, mai multe ghivece cu plante cu flori vor schimba imediat aspectul balconului și fără a fi nevoie să investiți mulți bani. Dacă nu aveți timp să îngrijiți flori, există bineînțeles și soluția decorării cu plante artificiale. Adăugați și un covor de iarbă artificială pentru a spori efectul.

Schimbați podeaua

Credeți sau nu, podeaua micului vostru colț de relaxare din balcon este o parte esențială a decorului. Și există multe moduri în care îi puteți schimba aspectul dacă aș doriți. Puteți ascunde betonul podelei cu lemn, iarbă artificială, pietre decorative sau cu un simplu covor, prin care puteți adăuga și culoare spațiului.

Adăugați textile

Luați în considerare adăugarea de materiale textile, cum ar fi perne, pături și covoare. Ele vor da un plus de confort și căldură spațiului. Aveți de ales între atâtea tipuri de materiale și printuri încât nu este atât de simplu precum pare.

Creați iluminatul ideal

Iluminarea adecvată este esențială pentru ca un spațiu să fie pus în valoare. Puteți alege becuri simple, ghirlande luminoase, lămpi sau lampadare, lumânări, felinare orice aduce strălucire magică în propriul colț de relaxare amenajat pe balcon.

Lasă un comentariu