Glam News Magazine

Ideea unei străzi colorate te duce cu gândul la un tărâm de poveste. Este și firesc, în condițiile în care suntem obișnuiți cu tonuri neutre pentru clădiri și rigori sociale stricte. Însă astfel de străzi de poveste există în toată lumea și au devenit importante puncte de atracție. Ele sunt fascinante pentru că, în fond, toți avem nevoie de puțină culoare în viețile noastre. Iată 13 dintre cele mai cunoscute străzi colorate din lume, unde realitatea întâlnește povestea.

LA HABANA VIEJA, HAVANA, CUBA

Sit al patrimoniului mondial UNESCO, La Habana Vieja este centrul orașului capitalei cubaneze și este plin de exemple frumoase de arhitectură colonială spaniolă. De-a lungul acestei părți a Havanei, veți găsi mașini clasice colorate care trec pe lângă clădiri colorate, o experiență care merită trăită indiferent de vârstă și care va lăsa culoare veșnică în suflet.

NYHAVN, COPENHAGS, DANEMARCA

Aceste case colorate din Copenhaga, Danemarca sunt iconice pentru Europa și una dintre cele mai fotografiate locații din țară. Zona a fost cândva un port comercial încărcat pentru nave, cu cea mai veche clădire datând din 1681, dar a fost puternic renovată pentru a deveni o zonă ideală pentru turiști și pentru oamenii care o numesc acasă. Nyhavn din Copenhaga este un loc minunat pentru fotografi și pentru cei care doresc să savureze o ceașcă de cafea în timp ce urmăresc soarele apus pe canal.

VILLAJOYOSA, SPANIA

În orașul spaniol Villajoyosa, casele pescărești înalte și înguste de-a lungul plajei au fost pictate în diferite culori, se spune, pentru a-i ajuta pe marinari să le vadă din apă. Numele Villajoyosa înseamnă oraș al bucuriei și este cunoscut pentru mâncarea bună, dar cel mai renumit pentru producția de ciocolată. Fabrica de ciocolată Valor este renumită în toată Spania. Acest oraș colorat se bazează foarte mult pe turism și veți găsi chiar și multe dintre restaurantele lor care oferă bucătărie norvegiană, germană și rusească.

EL CAMINITO, BUENOS AIRES, ARGENTINA

El Caminito este situat în cartierul La Boca din Buenos Aires, Argentina. Străzile sunt pline de case multicolore uimitoare. De asemenea este cunoscut pentru arta sa de stradă și este, de obicei, plin de interpreți, artiști și cafenele în aer liber, unde puteți sta și admira casele ca exponatele unui muzeu.

COLMAR, FRANȚA

Dacă ajungi în Colmar, simți că ai intrat într-un basm. Iar arhitectura acestei cărți de poveste alsaciene franceze nu este totul. Orașul are un canal care îl străbate și care îl tranformă pentru turiști în „Mica Veneție”, după cum este supranumit. Este un loc perfect pentru cupluri să se bucure de plimbări minunate într-un cadru de poveste. 

PELOURINHO, SALVADOR, BRAZILIA

Pelourinho este centrul istoric al Salvador din Brazilia și este plin de culoare. Faceți o plimbare pe străduțele pietruite pentru a vedea case frumos colorate și biserici impresionante. Există o minunată biserică numită Biserica Sao Francisco care vă va inspira.  Ridicaţi privirea pentru a vedea tavanele acoperite cu aur și lucrări de artă complexe. Casele datează din vremurile coloniale și au fost întreținute extrem de bine.

BALAT, ISTANBUL, TURCIA

Lăsaţi străzile aglomerate din centrul Istanbulului și îndreaptaţi-vă spre Balat pentru a vedea case colorate remarcabile și magazine de antichități. Balat este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri din Istanbul pentru o experiență locală adevărată, unde veți vedea copii care lovesc mingea pe străzi. Există brutării și cafenele care vând mâncăruri tradiționale turcești. Există un număr mare de biserici, moschei și sinagogi și faimosul Muzeu Chora, anterior Biserica Ortodoxă Greacă Bizantină a Sfântului Mântuitor. Este cu adevărat un loc magic.

RAINBOW ROW, CHARLESTON, CAROLINA DE SUD

Linia de 14 case pastelate georgiene este pur și simplu uimitoare. Se spune că aceste case diferit colorate ar fi fost folosite pentru a capta atenția marinarilor beți, care altfel nu ar fi putut să-și găsească drumul spre casă. O altă variantă spune că oamenii care locuiesc în aceste case au folosit culorile pastelate pentru a încerca să scadă temperatura din interior, întrucât Charleston poate deveni extrem de cald. Indiferent care a fost obiectivul, rezultatul vizual este unul de efect.

HAJI LANE, SINGAPORE

Haji Lane este locul perfect pentru călătorul iubitor de artă. Cunoscut pentru magazinele sale de tip boutique, multe dintre ele purtând mărci tinere de design asiatic și bijuterii lucrate manual, arhitectura Peranakan și clădirile colorate de la Haji Lane aduc mai multă viață într-o zonă deja colorată, cu picturi uluitoare care ocupă pereții din afara restaurantelor, cafenelelor, barurilor și magazinelor.

BURANO, ITALIA

Italia nu putea lipsi din această listă. Insula Burano este captivantă cu rândurile sale de case mici, toate pictate în culori strălucitoare diferite, cu un canal care circulă chiar prin mijlocul lor. Pescarii dețin aceste case și veți găsi aici mâncăruri cu fructe de mare proaspete și delicioase. Chiar dacă Burano este cel mai cunoscut pentru dantela, produsă acolo încă din secolul al XVI-lea, nu poți să nu admiri aceste minunate case viu colorate. Se spune că pescarii au început o tradiție de a-și picta casele pentru a-i ajuta să identifice care este casa lor atunci când sunt departe pe lagună.

JELLYBEAN ROW, NEWFOUNDLAND, CANADA

Jellybean Row din provincia canadiană Newfoundland este una dintre cele mai colorate străzi din țară. Casele care au fost pictate în roșu, albastru, galben, verde și portocaliu, făc din acest loc și unul dintre cele mai fotografiate din Canada. Chiar și vitrinele orașului au fost pictate în diferite culori. Un asemenea loc inspiră viață și energie.

BO-KAAP, CAPE TOWN, AFRICA DE SUD

Bo-Kapp din Capetown are, probabil, cele mai viu colorate case de pe planetă. Această zonă este una dintre cele mai populare atracții din Capetown și datorită muzeului istoric Bo-Kaap, care înfățișează o casă tradițională a familiei musulmane din secolul al XIX-lea și permite vizitatorilor să înțeleagă trecutul și cultura acestui cartier Bo-Kaap. Zona are o istorie bogată, înrădăcinată în cultura malaeziană, africană și indiană.

LAS PALMITAS, PACHUCA, MEXIC

Acest cartier sărac a fost transformat literalmente într-o operă de artă când aproximativ 2.000 de case au fost pictate într-un curcubeu învolburat. Ideea a venit de la un grup de artiști care au petrecut aici 14 luni transformând acest cartier al dealului din Las Palmitas. Când îl priviți de departe, casele se combină pentru a forma un design curcubeu coerent și plin de culoare. Designul este un omagiu adus vântului, deoarece orașul este poreclit “la bella airosa”, care se traduce vag în “frumosul oraș cu vânt”. Pictarea caselor a fost, de asemenea, un efort de a schimba imaginea negativă a acestui cartier.

Un comentariu

Lasă un comentariu