Glam News Magazine

Cel mai bun lucru despre Miuccia Prada este convingerea ei nemaipomenită că femeile sunt interesate de mai mult decât niște fuste și topuri. Înconjurată de reporteri și întrebări despre gențile și pantofii care zboară în jurul ei, ea aspus: “Pentru mine este important să discut despre ce se întâmplă acum în lume: dorim libertate, eliberare, fantezie. Și de cealaltă parte vine un conservatorism extrem. Am vrut să reprezint ciocnirea dintre aceste două opuse. Asta se întâmplă în realitatea de afară.” Poate că a trebuit să ia în calcul câteva propuneri în anotimpurile recente pentru a obține restabilirea companiei sale înapoi în joc. Câteva clasice reeditate, de exemplu faimoasele tricouri purtate de toata lumea. Acum compania a crescut cu nouă procente, comparativ cu anul trecut, dar timpul ei în lumina reflectoarelor nu va ține niciodată cont de asta.

Doamna Prada este un inginer al bunului gust, dar ambițiile ei ajung mult mai departe decât să influențeze ce fel de geantă vreți să cumpărați în următorul sezon. Această colecție a fost o politică pură. Ea a detectat clișeele codurilor vestimentare din stânga și din dreapta. Imprimeurile vs. broderiile de cristal, topuri vs. bluze din chiffon, fuste mini vs. fuste pentru tenis, tricouri vs. fuste de mătase duchess. Ultima combinație a atras toate privirile: o întâlnire literală între casual şi formal, sau liberală şi conservatoare. “Am încercat să încalc regulile”, a spus ea, iar ea nu se referea pur și simplu la codurile oficiale.

Miuccia Prada a afirmat întotdeauna faptul că plasarea modei pe picior de egalitate cu o performanță artistică este o prerogativă. Pune oamenii pe marginea scaunelor, încercând să perceapă în mod corect ce va vorbi aceast oracol al modei despre starea lumii. De data aceasta, s-a adresat direct tinerilor. Au fost prezentați pantaloni scurți de mers pe bicicletă, tunici din satin duchesse și rochii baby doll, încălțăminte neagră implantată cu sigle triunghiulare ale lui Prada și haine cu printuri din anii ’60 -’70.

Nu este un secret faptul că o nouă generație de consumatori este în creștere în întreaga lume și există o bătălie a brandurilor pentru a le câștiga atenția. Chiar dacă noua generație mai este numită și generația milenialior, Miuccia Prada nu vrea să folosească acest cuvânt! “Nu-mi place când oamenii adună tot felul de semnificații în jurul unui termen cum ar fi milenialul”, a spus ea. “Tinerii sunt de diferite tipuri – sunt inteligenți, sunt proști, sunt cultivați sau nu sunt. Eu vorbesc tuturor oamenilor. Ceea ce mă îngrijorează “, a adăugat ea, “este simplificarea. Deoarece politica este condusă de sloganuri – sau chiar de un hashtag. Dacă luați conținut și îl simplificați, la un moment dat nu mai puteți spune nimic. ”

Sigur, aceasta a fost o colecție care a sfidat legile. În capul lui Prada s-ar putea să se fi întâmplat un război împotriva fascismului incipient, însă colecția ei a avut destul de multe piese de purtat, cum ar fi jachetele cu două rânduri de nasturi, bluzele colorate și pulovere de de cașmir cu guler de cămașă albă. Și nu este nevoie să fii o școlăriță pentru a le purta.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu