Glam News Magazine

Ați avut vreodată visul în care vă aflați pe drumul spre muncă și vă dați seama brusc că sunteți dezbrăcați? Versiunea desingerului de modă primește un apel de la Gigi Hadid, avertizând că a întârziat la propriul show de podium. Și tot ce avea erau…schițe. Spectacolul Moschino de divertisment al lui Jeremy Scott a început cu acest telefon în această seară. “Pune orice pe tine”, l-a sfătuit Gigi, la care Scott a răspuns: “Moda merge prea repede! Există o colecție imediat după o altă colecție… Nu am putut face aproape nimic în acest sezon! Tot ce am sunt schițe! Deci îți arăt ceea ce am.”

Următoarea secvență a visului s-a desfășurat pe fundalul unui atelier de modă care arăta exact ca cel al lui Yves Saint Laurent – “fantezia unui designer de modă la locul de muncă”, a spus Scott – a pus acele desene pe care le învață la școala de modă pe siluetele pariziene înrădăcinate în codurile haute couture: rochii mici pentru doamnele care iau prânzul. Ținutele au reprezentat o epocă din anii ’80: sacouri couture cu funde mari în talie, mâneci trei sferturi și fuste; rochii de culoare albă – toate în alb, cu desene de tip Magic Marker.

Ca toate visurile, aceasta ar putea fi interpretat în mai multe moduri. Scott însuşi a făcut aluzie la ritmul neobosit al industriei înainte de spectacol, dar cu greu pare să se lupte cu problemele legate de managementul timpului. Chiar și cu propria sa linie, Moschino, și o colaborare H & M la orizont, el este întotdeauna zâmbitor și în general, extrem de amabil. În schimb, să numim această colecție o odă pentru cei mai vechi cumpărători.

Cu inteligență, pe măsură ce spectacolul a progresat, Scott a contracarat formalitatea anacronică a siluetelor cu unele din propriile sale Moschino-isme, cum ar fi treningurile care prezintă schițe ale colierelor logo-ului – genul de lucru care vă vor face să așteptați colecția H & M din noiembrie.

Finalul spectacolului a prezentat o serie de ținute de seară: cu pălării inspirate din croiterie și chiar un centimetru boa. Rochia cu foarfece ar fi putut fi o aluzie la faimoasa Ligne Ciseaux a lui Dior, iar rochia cu acele de cusut a fost un artificiu stilistic pe un  original al lui Franco Moschino. Trei rochii au fost completate cu trene reglabile. Indiferent ce faci, nu te opri din visat, Jeremy!

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu