Glam News Magazine

Met Gala este unul dintre evenimentele care reunesc celebrități din lumea modei, filmului, muzicii și artei. Fondat de publicistul Eleanor Lambert, a fost organizat pentru prima dată în 1948 pentru a încuraja donațiile din partea societății înalte din New York. În varianta modernă, celebritățile invitate plătesc bilet de intrare la marea deschidere a expoziției de la Metropolitan Museum of Art Costume Institute, bani ce vor fi investiți în muzeu.

Noaptea se concentrează pe tema noii expoziții, care anul acesta este Camp: Notes on Fashion, vernisajul urmând să aibă loc pe 9 mai. Expoziția este inspirată de Notes on Camp, eseul lui Susan Sontag publicat în 1964, care vorbește despre stilul exagerat și ostentativ, dus în extrem, pentru un efect ironic sau plin de umor, dar totuși sofisticat. Va cuprinde aproximativ 175 de obiecte, inclusiv ținute masculine și feminine, sculpturi, picturi și desene din secolul al XVII-lea până în prezent.

Met Gala are loc în prima luni din mai, care anul acesta pică pe 6 mai, iar gazdele serii vor fi cântăreața Lady Gaga, tenismena Serena Williams și cântărețul Harry Styles. Aceștia vor prezenta evenimentul alături de redactorul șef al Vogue SUA, Anna Wintour. Începând cu anul 1995, evenimentul a fost prezidat de redactorul-șef al revistei Vogue, care încurajează personalități publice să se alăture. Gazdele din trecut au inclus VIP-uri precum Beyoncé, Taylor Swift, Katy Perry, Amal Clooney și Rihanna. Noaptea începe cu o oră de cocktail, în care oaspeții merg pe covorul roșu și explorează noua expoziție, înainte de a se așeza la cină și a urmări recitalurile din program. 70% dintre invitați sunt din lumea filmului/muzicii, iar 30% din lumea modei.

Sponsorul evenimentului din anul acesta va fi brandul de lux Gucci, al cărui director creativ, Alessandro Michele, consideră că eseul lui Sontag “exprimă perfect ce înseamnă Campul pentru mine: oportunitatea unică de a combina cultura artistică și cea pop, cu elemente care includ ironie, umor, parodie, agilitate, teatralitate, surplus, extravaganță, nostalgie și exagerare”. Toate acestea pot fi descoperite în opera jucăușă a lui Michele pentru Gucci.

Printre designerii ale căror ținute vor fi expuse la Met gala 2019 se numără Demna Gvasalia, John Galliano, Jean Paul Gaultier, Thierry Mugler, Franco Moschino, Vivienne Westwood, Gianni și Donatella Versace, Cristobal Balenciaga, Gucci, Marc Jacobs, Christian Lacroix, Mario Prada și bineînțeles Karl Lagerfeld, referitor la care Allessandro Michele a declarat: “Aș dori să profit de această ocazie care mi-a fost oferită prin Met Gala pentru a-i mulțumi lui Karl, care nu mai este cu noi, dar care a fost un mare reprezentant al modei și care a avut o mare dragoste pentru viață și pentru o modă.”

A 71-a ediție a evenimentului de la Metropolitan Museum of Art Costume Institute va fi desigur una a opulenței, în care invitații vor surprinde prin aparițiile lor.

Lasă un comentariu