Glam News Magazine

Foarte glamour și privilegiat trebuie să se fi simțit Kim Jones de când s-a alăturat lui Dior acum nouă luni. În nici măcar un an de rezidență, directorul artistic al Dior Men a realizat deja trei colecții masive pe scenele pe care le-ați putea vedea din spațiu, ultima din Tokyo cu mai puțin de două luni în urmă. Jones a ales să își prezinte colecția într-un cort gigantic pe Plateau Joffre, pe o bandă rulantă de 72 de metri. “Sunt ca niște statui”, a spus el despre modelele care stăteau în picioare pe banda în mișcare.

Imaginea de statuie a fost realizată cu ușurință, fiecare model de pe bandă pozând într-un fel care… se potrivea cu ținuta. “Este vorba de croitorie. Este vorba de costume și haine. Elementele de eleganță și couture ale lui Dior “, a spus Jones, folosind acel cuvânt – eleganță – care a apărut în fiecare prezentare de modă în acest sezon. Interpretarea plină de farmec a lui Jones s-a manifestat prin eșarfe de pluș, pe care le-a înfășurat prin blazere sau încorporat în tricotaje.

Întrebat dacă s-a inspirat de la alți designeri Dior decât dl Dior însuși, Jones a spus că încă nu a venit vremea. “Sunt încă la început. Aceasta este doar prezentarea numarul trei…” Totuși, nu putem să nu ne gândim la ce ar putea face Jones dacă ar fi vrut să se inspire din colecțiile lui Galliano de la Dior. Aceste colecții au aparținut unei perioade în care spectacolul de haute couture a fost punctul culminant al sezonului, înainte ca podiumurile internaționale să fie completate de o bază multisezonală și când exista timp pentru a simți cu adevărat măiestria, emoția. Cu toate acestea, în ciuda conotațiilor sale, colecția lui Jones a fost oarecum mai plină de romantism decât înainte. Asta reușește să facă o bluză de mătase bine croită pentru un bărbat.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu