Glam News Magazine

Jean Paul Gaultier este ceea ce aș numi un brand de parfum „grafic”, ceea ce înseamnă că o mare parte din interesul său se află în estetica vizuală. Încă de la lansarea lui Jean Paul Gaultier, parfumul de debut al mărcii în 1993 (acum cunoscut pur și simplu sub numele de „Classique”), a venit faimos datorită sticlei în forma unui trup de damă.

La Belle și Le Beau nu fac excepție. Inspirate de Grădina Edenului, după cum a spus Gaultier, aceste două parfumuri sunt versiunile mai moderne ale iconicelor Classique și Le Male ale casei, trupurile arătând mai degrabă a roboți sci-fi decât marinari sau dansatoare de burlesque.

La Belle poartă o ghirlandă de trandafiri aurii în jurul gâtului, iar Le Beau poartă o frunză de smochin aurie peste a lui…, știi, locul unde merge o frunză de smochin …! Create de parfumerii Quentin Bisch și Sonia Constant, aceste două noi parfumuri sunt exotice, decadente și erotice, ce completează perfect estetica grafică și plină de viață a lui Jean Paul Gaultier.

Jean Paul Gaultier La Belle

Note: Pară, Bergamotă, Vanilie

Văzând cum vine ambalat în cutia de o nuanță verde Ladurée, nu este de mirare că La Belle este un Gourmand cu „G” mare. Se deschide cu o explozie revigorantă de pere, evocând instantaneu gustul acru și pătrunzător al dropsurilor de pere.

Impactul inițial este răcoritor și proaspăt, cu note distractive de fructe confiate, dar și îndrăzneațe. Dar toată această răcoare nu durează și La Belle devine extraordinar de călduros. Vanilia și bergamota se reunesc pentru a crea o delicioasă dulceață asemănătoare floricelelor cu caramel, cremoasă, cu un caracter exotic al vaniliei, care contrastează cu bergamota. Mă simt de parcă totul are aproximativ 1.000 de calorii, dar hei, cele mai bune lucruri din viață au întotdeauna peste 1.000 calorii, nu-i așa? La Belle este delicios, somptuos și senzual – un parfum “comestibil” din Grădina Edenului a lui Jean Paul Gaultier.

Jean Paul Gaultier Le Beau

Note: Bergamotă, nucă de cocos, lemn, boabe Tonka

Dacă La Belle este un ceai hedonistic de după-amiază într-un hotel parizian, atunci Le Beau este o băutură care resușește să spele tot zahărul – este modest în comparație cu La Belle, ceea ce are sens pentru că La Beau își acoperă modestia cu o frunză de smochin destul de mare! Acest parfum masculin este unul citrat aromat care devine puțin tropical, amestecând bergamota spumantă cu notele fresh de nucă de cocos.

Boabele Tonka, prin fațetele lor de marțipan și vanilie aduc o căldură parfumului, evocând iconicul Le Male al lui Gaultier. Cu toate acestea, întregul miros este mai proaspăt, mai modern și mult mai transparent. Le Beau are o strălucire argintie, metalică, care te face să te gândești la un fougere futurist – o evoluție a lui Le Male făcută pentru omul modern de astăzi.

Un comentariu

Lasă un comentariu