Glam News Magazine

Abia au trecut Sărbătorile de iarnă când culoarea roșie a fost vedetă, că se apropie Luna Iubirii, iar această culoare revine în atenție. Roșul se strecoară astfel din nou în planurile fiecăruia în ceea ce privește ținuta sau amenajarea interioară/exterioară. De aceea vă venim în ajutor cu câteva idei practice care implică pereți roșii. Ni-i dorim, dar suntem reținuți în a trece la fapte. Într-adevăr trebuie ținut cont de câteva aspecte când alegeți să decorați în roșu, fie cu vopsea, fie cu tapet sau faianță pereții, dar totuși această soluție este mai accesibilă decât s-ar părea.

În primul rând, pentru că este o culoare clasică, deși pare o idee modernă în decorarea pereților.

pereti rosii

Nu numai că este clasică și elegantă, dar este chiar regală.

pereti rosii

Iar în al doilea rând, pentru că dă viață oricărei încăperi, după cum veți putea observa mai jos.

pereti rosii

Puțini s-ar gândi că roșul este o culoare potrivită pentru hol, dar mai sus sunt două exemple edificatoare. Cu mobilă închisă la culoare, încăperea capătă o notă de sobrietate elegantă, iar cu mobilă albă – un aer cald, mai primitor la intrarea în casă.

Roșul este o culoare vibrantă, potrivită în living room, fie și cu numai un perete decorat astfel. Din fericire există o multitudine de nuanțe de la rosul clasic,  la roșul cireașă sau coral, până la roșul vișiniu. Paleta de culori pentru vopselele lavabile este ofertantă, iar dacă alegeți ca soluție tapetul, aveți de asemenea opțiuni multiple.

pereti rosii

Dacă în living culoarea roșie favorizează comunicarea, în bucătărie stârnește pofta de mâncare, ceea ce poate fi un avantaj sau dezavantaj – dacă sunteți la dietă. În orice caz, este o culoare de luat în calcul.

Unde mai bine decât în dormitor se întâlnesc pereți roșii? Este elementul care adaugă pasiune sau relaxare încăperii în funcție de intensitatea nuanței de roșu aleasă.

Baia nu trebuie să fie anostă, iar culoarea roșie e perfectă pentru a da energie acestei încăperi.

pereti rosii

Ca bonus vă ofer ideea decorării cu roșu a pereților exteriori. Deși nu sună potrivit, roșul poate scoate din monotonie o grădină sau terasă. Se impune însă decorarea minimalistă. În general recomadăm atenție la încărcarea unei camere cu pereți roșii. Nu ați vrea să o transformați într-una obositoare, în condițiile în care roșul poate atârna destul de greu în această balanță, precum în exemplu Așa NU! de mai jos.

pereti rosii

Atenție deci la măsură și proporții!

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu