Glam News Magazine

Țările europene sunt foarte diversificate și au multe de oferit. Când vă gândiți la destinații europene, atunci orașele precum Parisul sau Amsterdam și plajele din Mallorca vin cel mai des în minte. Dar Europa are mii de alte locuri frumoase necunoscute unde ar trebui să faceți o vacanță în 2019. Iată câteva sugestii pentru a evada câteva zile.

Makarska, Croația 

Croația începe să devină un adevărat hotspot pentru călătorii. Capitala este la Zagreb și probabil că ați auzit de Dubrovnik. Dar există multe alte locuri pe care vă sugerez să le puneți pe itinerariul dvs. de călătorie. Situat la aproximativ 80 km în partea de sud a orașului Split, micul oraș Makarska, la poalele Muntelui Biokovo, este cunoscut pentru plaja sa de nisip, pentru satul pitoresc din jur și pentru clima excelentă.

Makarska are multe de oferit: Puteți să vă plimbați fie în centrul istoric al orașului, unde puteți găsi o mulțime de cafenele și restaurante. Dacă preferați o vacanță plină de aventură, veți iubi Muntele Biokovo. Este un loc perfect pentru drumeții și ciclism. De asemenea, puteți organiza o excursie de o zi de la Makarcsa la Brač, una dintre cele peste 1000 de insule croate. Este renumită pentru plaja alb-prundiș, Zlatni Rat.

Procida, Italia

Sunt sigur că știți insula italiană Capri de lângă Napoli. Este unul dintre cele mai minunate locuri din Europa. Dar, din păcate, este, de asemenea, cunoscută pentru faptul că este foarte aglomerată de multitudinea de turiști. Dacă doriți să vizitați un loc autentic cu mai puțini turiști decât Capri, mergeți pe insula Procida, situată lângă vecinii mai mari Ischia și Capri. Are doar 12.000 de locuitori, iar prețurile sunt mult mai bune decât în Capri. Puteți mânca gelato și pizza în mijlocul clădirilor în culori pastelate și vă puteți bucura de o panoramă frumoasă de pe Terra Murata, care este cel mai înalt punct al insulei. Este un loc de neuitat, de luat în considerare în următoarea voastră vizită în Italia. Priveliștea minunată se întinde de la Capri până pe uscatul italian.

Lemnos, Grecia

Grecia ar trebui să fie obigatoriu pe lista dvs. de călătorii pentru anul 2019. Majoritatea călătorilor vizitează celebrele insule din Grecia și turismul este în plină expansiune. Dar sunt și locuri mai puțin cunoscute care așteaptă să fie descoperite. Una dintre ele este insula Lemnos, situată în partea de nord a Mării Egee. Capitala și cel mai mare oraș de pe insulă este Myrana cu clădiri neoclasice, baruri și restaurante. Vizitatorii apreciază plajele pustii care sunt ideale pentru intimitatea totală, satele din munți și siturile arheologice interesante. Dacă vă place sportul pe apă, Lemnos este un loc ideal deoarece există întotdeauna valuri.

Rothenburg ob der Tauber, Germania

Rothenburg ob der Tauber este un mic oraș din sudul Germaniei, în Bavaria și cunoscut pentru vechiul oraș medieval bine conservat. Este unul dintre cele mai importante puncte de pe drumul Romantic, care începe în Würzburg și se termină în Füssen. Orașele Bamberg și Nürnberg nu sunt departe și sunt, de asemenea, renumite pentru centrele istorice. Este un oraș perfect pentru a vă plimba pe străzile fermecătoare. Un must-do este să vizitați orașul Plonlein, care este unul dintre cele mai pitorești locuri. Este doar o intersecție, dar seamănă cu o imagine dintr-o carte de basm. Rothenburg ob der Tauber oferă, de asemenea, o varietate de muzee, de ex. Muzeul Imperial și Muzeul Crimei Medievale. Puteți vizita orașul în orice moment al anului. În timpul verii, oaspeții se cazează la soare, în Castelul Gardens, iar în timpul iernii se bucură de vinul fiert din piața de Crăciun.

Varșovia, Polonia

Capitala Poloniei ar trebui să fie unul dintre orașele de vizitat în 2019. Este o călătorie la prețuri accesibile, deoarece zborurile sunt ieftine și puteți rămâne într-o cameră de hotel cu puțini bani. Centrul istoric al orașului a fost restaurat după daunele grave din timpul celui de-al doilea război mondial. Vizitatorii astăzi explorează reconstrucțiile. Varșovia este perfectă pentru o excursie în 2019, deoarece, indiferent dacă sunteți pasionat de istorie, muzică sau artă, orașul este pregătit să vă ofere ceva pe placul vostru. Plimbarea pe Ruta Regala este minunată, veti vedea clădiri importante din punct de vedere cultural și monumente istorice. În timp ce vă aflați la Varșovia, ar trebui să vizitați Muzeul Uprising. Documentează ororile și dezastrele din 1944, când naziștii au ucis oameni polonezi nevinovați pe străzile din Varșovia. Este de asemenea un oraș foarte verde, cu multe parcuri superbe, cum ar fi Ogrod Saski datând din secolul al XVIII-lea.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu