Glam News Magazine

Câți dintre voi au Germania pe lista lor de călătorie și probabil visează la castelele încântătoare, panorame alpine, viața de noapte din Berlin și Oktoberfest? Dar de ce să nu te abați de la circuitele turistice și să vizitezi Germania altfel? Țara este împânzită de mici orașe magice parcă rupte din povesți, cu alei pietruite, case medievale și numeroasele peisaje care îți taie răsuflarea. Mai jos vă prezint 10 locații de basm din Germania pe care trebuie să le vizitați cel puțin o dată.

Rothenburg ob der Tauber

Orașul vechi din Rothenburg este o rețea de alei pietruite pline de case vopsite în toate culorile, ceea ce face a fi unul dintre cele mai frumoase orașe din Germania. Atmosfera de basm nu doar atrage forte mulți turiști în lunile de vară și în perioada Crăciunului, ci a aruncat și o vrajă asupra regizorilor filmului Harry Potter and the Deathly Hallows, părțile 1 și 2.

Ahrenshoop

O briză ușoară, sunetul valurilor mării Baltice și căsuțele fermecate văzute de-a lungul țărmului sunt esența satului Ahrenshoop. După ce în trecut a fost un sat de pescari de mici dimensiuni, Ahrenshoop s-a transformat într-un sat – stațiune, dar fără a-și pierde farmecul. Satul mic de doar 637 de oameni ocupă un loc pe peninsula îngustă, la aproximativ o oră la nord de Rostock.

Schiltach

Pădurile dense, traseele lungi și hotelurile spa de ultimă generație sunt cele mai mari atracții din Pădurea Neagră, dar mai sunt multe de descoperit. Dacă vă aventurați în partea estică a parcului național, nu ratați Schiltach, un sat mic idilic care se întinde până la râul Kinzig. Satul istoric este compus din case medievale, care au adus orașului un loc de-a lungul renumitului Timber-Frame Road care ne plimbă printre cele mai pitorești orașe istorice din țară.

Miltenberg

La o oră distanță de Frankfurt și de Würzburg, Miltenberg este o locație importantă care a atras romanii în acest loc încă din anul 155 d.Hr. Astăzi, doar ruinele antice amintesc de așezarea dezvoltată în jurul cetății Miltenburg din 1200. Orașul însuși este de o frumusețe de nedescris, cu case din lemn, o piață istorică și panorame pitorești ale râului Main.

Sieseby

Sieseby este o adevărată bijuterie, cunoscută pentru căsuțele albe uimitoare, care sunt împărțite de tufișuri și garduri vii, precum și de o atmosferă maritimă care se găsește în mod firesc în apropierea Schlei Fjord, un golf al Mării Nordului. Viața de aici este în ritm lent – cei care vizitează se bucură de liniște, se plimbă cu bicicleta sau închiriază o barcă pentru o plimbare relaxantă.

Rüdesheim am Rhein

Faptul că râul Rin este cel mai romantic dintre căile navigabile germane nu este un secret, iar între Bonn și Rüdesheim peisajul strălucește în toată gloria cu podgorii, dealuri încununate de castele, ruine și panorame pitorești. Rüdesheim în sine este un oraș centrat în jurul fermecătorului Drosselgasse și al clădirilor istorice, taverne minunate cu vin și restaurante tradiționale. În orice caz, Rüdesheim este satul perfect pentru a te cufunda în cultura vinului german.

Meersburg

Lacul Constance este înconjurat de câteva sate și orașe germane, elvețiene și austriece, dar micul sat Meersburg este deosebit de fermecător. Vederile de la malul lacului și panorama alpină sunt de vis. O mare parte din flerul de poveste este dat de aleile șerpuite, casele din cherestea și castelul Alte Burg din secolul al șaptelea, care se înalță pe un deal de la granițele orașului.

Quedlinburg

În Munții Harz se găsesc unele dintre cele mai frumoase peisaje germane, fără îndoială. În afară de rețeaua mare de trasee montane și trasee de ciclism, pârtii de schi, formațiuni de stânci și zone împădurite, regiunea este cunoscută pentru unele satele minunate. Quedlinburg ar putea fi cel mai magic dintre toate, datorită caselor mari și drumurilor pietruite.

Dinkelsbühl

Cumva, Dinkelbühl a scăpat de bombele celui de-al Doilea Război Mondial, iar centrul medieval al orașului a scăpat nevătămat. Situat la jumătatea distanței dintre Nürnberg și Stuttgart, micul oraș atrage excursioniștii din ambele orașe, care doresc să călătorească în timp și să privească în fațadele conservate din rămășițele zidurilor antice ale orașului.

Ramsau

Cartierul Berchtesgadener Land din sud-estul Germaniei este plin de peisaje ireale. Ramsau, un sat cu o populație de aproximativ 1800 de oameni, atrage oamenii spre Alpii germani cu priveliști uimitoare: printre atracțiile de aici se află râul Ramsau care trece pe lângă biserica St. Sebastian, lacurile Königssee și Hintersee și maiestuosul masiv Watzmann în fundal. Iarna, întreaga regiune se transformă într-o zonă de basm, plină de câmpuri mari de un alb strălucitor.

Sursa foto: Pinterest

Lasă un comentariu