Glam News Magazine

Este 2018, și chiar și cele mai cunoscute femei din lume nu sunt imune la diferența de remunerare între femei și bărbați. Acest fapt este evident în ediția listei anuale a Billboard – 50 cei mai bine plătiți muzicieni. Dintre cei 50 de muzicieni considerați cei mai plătiți, doar 7 sunt femei.

Lista marchează doar unul dintre momentele muzicale din 2018 care demonstrează o lipsă clară a reprezentării femeilor în industrie. De exemplu prezența minimă de sex feminin în cadrul festivalului de la Coachella din acest an sau Premiile Grammy 2018 (Alessia Cara a fost singura femeie care a câștigat, iar Lorde, singura femeie nominalizată pentru albumul anului, a fost singura persoană din categoria ei care nu a fost rugată să cânte). Așadar, iată topul celor mai bine plătiți artiști ai anului 2017:

1. U2

Nu numai că U2 sunt pe primul loc în Money Maker din 2017, veteranii rockeri din Dublin sunt de asemenea cei mai în vârstă clasați pe lista din acest an. Cea mai mare parte a venitului de 54.4 milioane de dolari a fost câștigată în turneul Joshua Tree Tour, care a avut 28 de date din S.U.A., printre care și o prestație la festivalul de muzică Bonnaroo.

2. Garth Brooks
Locul în top a lui Brooks este aproape în întregime rezultatul muncii sale de 30 de ani. El a încheiat un turneu care a durat trei ani și jumătate, având 390 de concerte, la sfârșitul anului 2017, pe care Billboard a estimat că a însumat 137,3 milioane de dolari în acel an, rămânând cu 46,7 milioane de dolari în urma plății salariilor.

3. Metallica
Acești monștri ai metalului au fost pe locul 4 în urma prestațiilor live din 2017 și numărul 1 în vânzări datorită celor 1,4 milioane de exemplare de albume vândute și peste 1 milion de melodii, care s-au tradus în 8,7 milioane de dolari.

4. Bruno Mars
Mars, care este nou în lista din acest an, a revendicat o serie de repere în 2017: este actul de R & B / hip-hop de top, cel de-al doilea cel mai difuzat artist pe radio (cu 1,8 milioane de difuzări), numărul 3 live și numărul 7 în streaming (2,6 miliarde de fluxuri).

5. Ed Sheeran
Sheeran, care a topit Billboard Hot 100 de două ori în 2017 cu “Perfect” și “Shape of You”, a fost cel mai difuzat artist la radio, cu 1,9 milioane de difuzări. De asemenea, el a încasat cel de-al treilea cel mai mare total de înregistrări și streaming-uri pentru publicarea muzicii, de 11,5 milioane de dolari.

6. Lady Gaga
Gaga a lansat ultimul ei album, Joanne, în 2016, deci nu este deloc surprinzător faptul că vânzările albumului înregistrate în 2017 au fost relativ silențioase. Vânzările digitale, în valoare de 2,3 milioane de descărcări, au fost cele mai puternice. Cea mai mare încasare a venit din turneul nr. 6 al anului trecut.

7. Billy Joel
Joel’s Residence Madison Square Garden, plus alte 15 arene și spectacole de stadion, l-a făcut să fie al cincilea cel mai bine plătit act live din 2017. Și, în ciuda faptului că a lansat ultima sa înregistrare de studio în 2001, acesta a câștigat peste 1,8 milioane de dolari din streaming.

8. Guns N ‘Roses
Axl Rose, Slash și Duff McKagan au scos 25,9 milioane de dolari din turneu în 2017, iar 760 mii din totalul licențelor GNR pentru muzica ce fost transmisă în flux.

9. Roger Waters
Valorile robuste ale companiei Waters, de 1.3 milioane de dolari, se atribuie în parte cotei sale din catalogul Pink Floyd, care se calculează la o rată de redevență mai mare, având în vedere statutul de patrimoniu al grupului.

10. Coldplay
Coldplay a încheiat 2017 cu un portofoliu de venituri bine rotunjite. A vândut peste 2,2 milioane de piese digitale și a fost una dintre cele patru trupe rock ce a avut peste 1 miliard de fluxuri, ceea ce a contribuit la încasarea celor 4,1 milioane de dolari.

11. Tom Petty & Heartbreakers
Turneul de 40 de ani a trupei, care s-a terminat cu doar câteva săptămâni înainte de supradozajul fatal al lui Petty în octombrie anul trecut, a reprezentat 85% din câștigurile totale. O creștere a consumului de muzică a lui Petty după moartea sa a dus la încasări de 3,6 milioane de dolari din drepturi de autor.

12. The Weeknd
Abel Tesfaye sare cu 30 de poziții de pe lista de anul trecut pentru a deveni cel mai mare câștigător în rândul artiștilor R & B / hip-hop și un superstar al erei streaming, cu 3,8 milioane de dolari din fluxuri. El se află în primele 10 locuri pentru vânzări de piese digitale, fluxuri și difuzări radio.

13. Kendrick Lamar
Cel mai mare rapper din 2017, Lamar a încasat 9,5 milioane de dolari în înregistrarea și publicarea de piese, al cincilea cel mai mare din această listă. Din acel total, un venit de 5,3 milioane de dolari a venit din streaming, ceea ce îl pune la locul 3 în acest sector de venituri.

14. Red Hot Chili Peppers
Chili Peppers a generat 738,6 milioane de fluxuri în 2017, ceea ce se traduce în câștiguri de 1,4 milioane de dolari. Trupa a fost de asemenea pe locul 12 în ceea ce privește turneul din Statele Unite de anul trecut.

15. Luke Bryan
Bryan este unul dintre cei patru de pe această listă care câștigă mai mult din streaming decât din vânzări și unul dintre cei trei care au reușit să treacă de 1miliard de fluxuri doar anul trecut.

16. Florida Georgia Line
Cu peste 1 miliard de fluxuri, Florida Georgia Line este primul artist din această categorie de venit, cu 1,6 milioane de dolari. Nu sunt incluse în anul 2017  câștigurile obținute din activități de întreprinzător, cum ar fi linia de whisky Old Camp.

17. Paul McCartney
Așa cum a făcut în 2017, Macca se situeaza în top 20, făcând bani din turneele sale frecvente și deținând catalogul post-Beatles. De asemenea, beneficiază de drepturi de autor deosebit de ridicate pentru preluarea unei părți din repertoriul celor de la The Fab Four.

18. JAY-Z
Anul trecut a avut  776 milioane de fluxuri și a câștigat 5,9 milioane de dolari din drepturi de auto pentru muzica înregistrată, al 11-lea cel mai mare din această listă. Proprietatea sa asupra etichetei Roc Nation i-a rotunjit binișor veniturile.

19. Eric Church

Turneul Holdin My Own Tour i-a adus aproape 17 milioane de dolari. El este, de asemenea, unul dintre cei patru artiști care au generat mai mult din streaming (927.000 dolari) decât din vânzări (787.000 dolari) în 2017.

20. Bruce Springsteen
Springsteen a coborât din arene și stadioane la Teatrul Walter Kerr de 975 de locuri. Deși nu este un turneu complex din punct de vedere tehnic, show-ul lui Springsteen pe Broadway a fost extins de trei ori și este programat să se difuzeze pe Netflix, cu premiera pe 15 decembrie, în noaptea spectacolului său final pe Great White Way.

21. Chris Stapleton
În total, cele două albume lansate în 2017, From A Room: volumul 1 și volumul 2, au trecut de unitățile de vânzări cu șapte cifre, depășind 1,1 milioane de exemplare.

22. Dead & Company
Deși 90% din salariile celor de la Dead & Company au fost făcute din turneu, catalogul original al lui Grateful Dead a reușit să înregistreze un număr de 337.000 de albume vândute și 200.000 de descărcări de melodii.

23. Neil Diamond
În ianuarie, Diamond, în vârstă de 77 de ani, și-a anunțat retragerea din turnee după ce a fost diagnosticat cu boala Parkinson, dar și-a terminat ultimul an pe drum, cu un salariu de 14,5 milioane de dolari, plus aproape 2 milioane de dolari din drepturi de autor.

24. Orchestra transsiberiană
Trans-Siberian Orchestra a lansat ultimul album in 2015, iar totalul de streaming este al treilea cel mai mic din listă, dar continuă să atragă mulțimi masive de concerte, în special in timpul turneelor de Crăciun.

25. John Mayer
Mayer, care a lansat albumul “The Search for Everything” în 2017, a apelat la fanii vechi și a câștigat aproape 900.000 de dolari din vânzările de melodii / albume și 1 milion de dolari din flux.

26. Céline Dion
Dion sare 11 locuri față de anul trecut, în ciuda numărului mic de drepturi de autor pe care le încasează (pentru că rareori scrie cântecele pe care le cântă). Totuși, catalogul său a generat 1 milion de dolari, iar rezidența din Las Vegas și emisiunile live au scos 15,1 milioane de dolari.

27. Future

Salariul lui Future din înregistrări a depășit câștigurile sale din turnee – o raritate în această epocă, având doar  7 milioane de dolari din aparițiile live.

28. Bon Jovi
Într-un an fără lansare de album – ultimul album al trupei, “The House Is Not for Sale”, a ieșit în 2016 – vânzările din SUA și streaming s-au ridicat la  1,6 milioane de dolari.

29. Imagine Dragons

Ei au încheiat anul 2017 cu 1,8 miliarde de fluxuri, cel mai mare al oricărei trupe rock de pe această listă. Cel de-al doilea album Billboard 200, Evolve, și topul cinci single-uri Hot 100, “Believer” și “Thunder”, au ajutat, de asemenea, la cele 7,1 milioane de dolari încasate.

30. Britney Spears
În timp ce cea mai mare parte a veniturilor lui Spears a venit din emisiunile live și din reședința Las Vegas, ea a încasat încă 927.000 de dolari din muzica înregistrată, inclusiv 548 milioane de fluxuri – cu aproximativ 200 de milioane mai mult decât media generată a artiștiilor de pe această listă.

31. New Kids On The Block

Pachetul total de turnee cu Boyz II Men și Paula Abdul le-a le-a adus 2,7 milioane de dolari.

32. Tim McGraw
McGraw, al cărui turneu Soul2Soul cu soția Faith Hill a început în 2017, a câștigat cea mai mare parte a venitului său din turneu, dar a însumat și 1,3 milioane de descărcări.

33. Queen și Adam Lambert
Queen au propriul catalog, din care au câștigat 4.7 milioane de dolari în vânzări. De asemenea, au generat 640 de milioane de fluxuri în 2017, aproape dublu față de media actelor enumerate aici.

34. Zac Brown Band
Câștigurile live ale lui ZBB nu sunt surprinzătoare, având în vedere turneul 24 de orașe din S.U.A., formația din Atlanta, a avut  658 de milioane de fluxuri și un milion de download-uri de melodii.

35. J. Cole
Cole a acumulat anul trecut un impresionant flux de 2 miliarde care a adus 2.6 milioane dolari în cuferele sale.

36. Faith Hill
Ca și soțul Tim McGraw, Hill a câștigat anul trecut din turneu  12 milioane de dolari, dar  și din vânzarea celui de-al doilea album “The Rest of our Life”.

37. Drake
Champagne Papi nu a făcut turneu anul trecut, care ar fi afectat, de obicei, majoritatea artiștilor din această listă.El este numărul 1 în categoria de streaming, cu un avans de 3 milioane de dolari în plus față de runner-up, Future.

38. Journey
Pentru o trupa care si-a lansat ultimul album de studio in 2011 si se bazeaza foarte mult pe turnee, aproape 20% din castigurile lui Journey, de 2,2 milioane de dolari, provin din munca sa inregistrată, care a generat 416 milioane de fluxuri și 619.000 de download-uri de melodii.

39. Depeche Mode
Deși numerele lor de streaming sunt mai mici decât media artiștilor (146 milioane în 2017), pionierii muzicii electronice din anii ’80, Depeche Mode continuă să fie puternici, cu încasări în valoare de 10,8 milioane de dolari anul trecut.

40. Green Day

Green Day au căștigat foarte mult din turneul de anul trecut care i-a ajutat să ocupe această poziție, precum și cele 565 milioane de fluxuri și 665.000 de melodii descărcate în 2017.

41. Elton John
În anul precedent, el și-a anunțat ultimul turneu Yellow Brick Road. John, 71 de ani, a petrecut destul de mult timp pe drum, colectând 9,8 milioane de dolari. A avut, de asemenea, un an solid în descărcări de melodii (739.000) și fluxuri (357 milioane).

42. Ariana Grande
Grande este o stea strălucitoare – are peste 1 miliard de fluxuri la cerere în 2017 și peste 1 milion de vânzări.

43. Janet Jackson
Revenirea lui Jackson a rezonat în mod clar cu fanii, dar fără înregistrări noi din 2015, cota cea mai mare a venit din emisiunile sale live.

44. Twenty One Pilots

Au petrecut cea de-a doua jumătate a anului 2017 lucrând la următorul album Trench, care a ieșit din 5 octombrie, dar totuși a însemnat un număr mare, în special în streaming, unde fanii au făcut 1,8 miliarde de fluxuri.

45. Sam Hunt
Single-ul “Body Like a Back Road” l-a ajutat pe Hunt să devină unul dintre cei trei artiști naționali care au depășit 1 miliard de fluxuri pentru anul 2017.

46. Chris Brown
Totalul combinat al lui Brown, de 2,4 miliarde de fluxuri audio și video, a fost cel de-al șaptelea cel mai mare din această listă.

47. Panic! at the Disco

Ei au înregistrat 1,2 miliarde de fluxuri. De asemenea, au încasat 5,9 milioane de dolari în turnee pe spatele albumului Death of a Bachelor din 2016 și a generat peste 1 milion de descărcări de melodii.

48. Taylor Swift
La fel ca Drake, Swift a ajuns în lista doar pe baza pieselor înregistrate. (Turneul nu a fost lansat decât în mai 2018). Ea a avut cel mai bine vândut album al anului, cu 2,2 milioane de unități, 2.8 milioane descărcări de melodii, și a acumulat peste 2 miliarde de fluxuri.

49. Def Leppard
Ei au vandut 200.000 de exemplare ale albumului – albumul clasic din 1987 al trupei Hysteria a fost reeditat anul trecut – si au castigat 9,2 milioane de dolari din turnee.

50. Chainsmokers
Duo-ul a incheiat anul cu cel de-al patrulea cel mai mare numar de download-uri de track-uri, 3,5 milioane si un puternic flux de 2.1 miliarde.

Sursa foto: billboard

Lasă un comentariu