Glam News Magazine

Amouage Gold Woman și Gold Man au fost primele parfumuri lansate de casa de parfumuri Amouage din Oman. Casa a fost întemeiată de Înălțimea Sa Sayyid Hamad bin Hamoud al bu Said, care în 1983 l-a angajat pe faimosul parfumier francez Guy Robert pentru a crea două dintre cele mai bogate și mai generoase parfumuri ale tuturor timpurilor. Guy Robert a avut mână liberă pentru a crea parfumurile, Înălțimea sa spunându-i: “Pune orice ingredient îți place în ele, indiferent de cât costă.”

Ambele parfumuri prezintă în compoziție tămâia argintie, ingredient pentru care țara este renumită și chiar dacă sunt parfumuri din Orientul Mijlociu, se simt de asemenea, incontestabil, și destul de franțuzești. Spre deosebire de aproape toate creațiile din anii ’80, Gold Woman și Gold Man nu au un miros învechit, ambele fiind parfumuri clasice care marchează un început important pentru o casă venerabilă. Au trecut cu succes testul timpului.

Gold Woman

Note:

Vârf: trandafir, lăcrămioare, tămâie
Inimă: iasomie, rădăcină de iris, smirnă
Bază: ambergris, zibetă, mosc, lemn de cedru și lemn de santal

Cum miroase?

Gold Woman se deschide cu un buchet de flori bogate, cu miros de trandafir, iasomie și crin, plus un strop de aldehide strălucitoare care vă va face să observați asemănări între Gold Woman și Chanel Nº5, dar dacă Gold Woman seamănă cât de cât cu Nº5, atunci este un Nº5 pe steroizi. După primele 15 minute, aceste ușoare asemănări se estompează, iar Gold Woman dezvoltă o identitate complet unică.

Florile bogate se înmoaie pe măsură ce apare un iris pudrat, iar tămâia care nu se simte în notele de vârf începe cu adevărat să strălucească. În ciuda faptului că este un parfum oriental, Gold Woman  este frumos, luminos, iar frumusețea continuă pe măsură ce înflorește pe piele.

Ceea ce îmi place cu adevărat în baza parfumului este faptul că, împreună cu moscul, lemnul de santal și tămâia, Gold Woman păstrează o oarecare senzație florală, un detaliu pe care majoritatea parfumurilor le pierd până la sfârșitul dezvoltării lor.

Gold Woman este un parfum masiv, zgomotos, chiar dacă asta lasă impresia că nu este elegant sau rafinat, ceea ce este cu siguranță. În ciuda faptului că este masiv, Gold Woman se simte aproape domol în comparație cu omologul său de sex masculin.

Gold Man

Note:

Vârf: trandafir, lăcrămioare, tămâie
Inimă: iasomie, rădăcină de iris, smirnă
Bază: ambergris, zibetă, mosc, lemn de cedru, lemn de santal, patchouli și mușchi de stejar

Cum miroase?

De când am început să devin pasionat de parfumuri nu am întâlnit niciodată nimic mai opulent decât Gold Man care este cu adevărat măreț, în adevăratul sens al cuvântului. În timp ce citeam despre parfum, am văzut o mulțime de discuții despre faptul dacă este prea feminin și nu am nici cea mai mică idee despre ceea ce spune majoritatea. Gold Man este în mod inerent masculin, de fapt m-aș hazarda să spun că este unul dintre cele mai masculine parfumuri pe care le-am mirosit vreodată.

Gold Man se deschide cu un trandafir uscat și prăfuit, cu un strop de citrice, dar impresia generală este caldă, bogată și florală. Nu trece mult timp până ce zibeta să își facă apariția. Chiar dacă zibeta este foarte animalică, nu este înțepătoare, pentru că floralele sunt destul de puternice pentru a o opri să își facă de cap.

Am descoperit că rădăcina de iris este cu mult mai puternică în Gold Man decât în Gold Woman, însă funcționează foarte bine cu smirna pentru a crea un efect picant, care împreună cu floralele puternice creează un contrast frumos al Orientului Mijlociu.

Gold Man are o bază de lemn de santal cremoasă asemănătoare cu Woman, dar este mai aspru și mai uscat datorită adăugării mușchiului de stejar și a unei fațete din lemn de cedru mai puternică. Baza durează ore întregi, dacă nu zile, iar unul dintre lucrurile mele preferate este să-l pulverizez pe mână cu câteva ore înainte de a mă culca, pentru a mă trezi mirosind acea bază glorioasă din lemn de santal.

Lasă un comentariu