Glam News Magazine

Dacă simți nevoia să schimbi decorul din casă, poți opta pentru o soluție simplă, mai putin costisitoare, dar de efect: covoare noi. Ele adaugă textură, culoare și design în orice spațiu. Indiferent dacă podelele sunt din lemn de esență tare, gresie sau chiar mochete, covoarele aduc estetică, confort, adaugă personalitate camerei.

Dar, cu atât de multe opțiuni de achiziție, poate fi greu de știut ce covor ar fi potrivit. De aceea, vă venim în ajutor cu un ghid util pentru o alegere reușită.

1. Măsoară corect dimensiunile pentru covor

Oricât de frumos este un covor, dacă are dimensiunile greșite pur și simplu va strica designul interior. Un covor prea mic poate fi incomod și poate face ca totul să pară neunitar. Iar un covor prea mare ar putea supraîncărca decorul și ar face camera să pară mai mică.
O regulă generală este să te asiguri că toate piesele de mobilier sunt pe covorul sau că picioarele mobilierului sunt pe el. Ia în calcul asta când iei măsurătorile. Este un sfat util în amenajarea livingului. În cazul dormitorului, poți opta pentru un covor de dimensiuni mari, care să se depășească marginile patului sau pentru două covoare mai mici, pe fiecare parte a patului.

2. Alege forma potrivită

Pentru canapea sau masa patrată/dreptunghiulară optează pentru un covor pătrat/dreptunghiular. Este exclusă folosirea unui covor rotund sau oval în astfel de situații. Aceste forme sunt o opțiune pentru covoare de dimensiuni mai mici sau pentru masa rotundă din living.

3. Optează pentru covoare din materiale indicate pentru traficul din camerele respective

Lâna este o opțiune excelentă dacă dorești ceva durabil, care ascunde și murdăria, și petele destul de bine.
Sisalul este o alegere bună pentru covoare, datorită naturii sale ecologice și durabile și este, de asemenea, fantastic pentru camerele cu trafic crescut.
Covoarele din nylon sunt accesibile și au o gamă largă de culori, iar acest material este de asemenea excepțional de rezistent.
De asemenea, poți opta pentru un covor de bumbac, care este moale, dar robust datorită compoziției țesute.
Și, dacă luxul este o prioritate, alege un covor din fibre de mătase țesute, netede și moi, cu un luciu glam.

4. Caută un model în concordanță cu stilul dorit

Covorul este ca o piesă de artă pentru podelele din locuința ta, deci selectează ceva care completează cu adevărat stilul și personalitatea camerelor.
Covoarele moderne oferă o multitudine de opțiuni în ceea ce privește patternurile, de la dungi și forme geometrice la flori și modele orientale.
Dacă designul este contemporan, un covor bloc de culori sau un model geometric este o alegere bună. Alte opțiuni includ modele de sud-vest, covoare shaggy și chiar modele ludice de carouri.
Dacă dorești un aer boem, alege un covor cu detalii vesele. Pentru un aspect mai tradițional, încearcă un covor oriental sau o culoare solidă.

5. Alege covoare care să se potrivească stilului tău de viață

Stilul covorului pe care îl alegi depinde de mai multe lucruri, inclusiv de familia, stilul de viață și stilul de decorare a casei. Ia în considerare covoare confecționate din material sintetic care pot face față murdăriei și traficului intens dacă ai copii sau animale de companie. Caută ceva moale și primitor pentru dormitor, în așa fel încât picioarele să se răsfețe de fiecare dată când cobori din pat.
Alege un covor călduros pentru camera în care petreci mai mult timp iarna, pe care să-l strângi vara. Stilul se subordonează mai mult rolului funcțional, decât celui estetic.

6. Culoarea covorului poate schimba designul camerei

Culoarea covorului poate influența într-adevăr designul general al oricărei camere, deoarece servește ca punct focal vizual. Ține cont de acest lucru atunci când alegi culoarea covorului. Tonurile profunde, bogate, cum ar fi albastru și vișiniu vor adăuga un dramatism într-un spațiu, în timp ce tonurile neutre precum bronzul sau griul sunt o opțiune excelentă pentru aproape orice cameră și orice stil. Alegerea culorii/culorilor covorului va avea rol esențial în estetica generală a camerei.

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu