Glam News Magazine

„Am vrut să-mi imaginez ce s-ar putea întâmpla dacă trecutul ne-ar putea privi.”

Louis Vuitton încheie cele patru săptămâni de colecții, cu un omagiu adus trecutului. El a călătorit de-a lungul secolelor cu o mașină a timpului hiperistoristică, ce i-a permis să fie total libertin în referințele sale istorice. A fost un colaj atemporal, fără vârstă și fără sex, de elemente decupate din anumite epoci și cusute din nou pe un material progresiv al veacurilor.

Cortina de pe podiumul lui Ghesquière din curtea Louvre a căzut pentru a dezvălui peste 200 de actori îmbrăcați în costume care datează din secolul al XV-lea și până în 1950. El a cerut ajutorul Milenei Canonero, marele costumier din spatele filmelor Barry de Stanley Kubrick Lyndon, A Orange Clockwork și The Shining pentru a crea ceea ce el a numit „o anacronie a genurilor”. Dacă și-ar fi bazat colecția doar pe acele trei filme, impresia ar fi fost ușor aceeași.

„Tot ceea putem face cu hainele este să le amestecăm și să le reasociem din nou și din nou.” El a combiat erele în diferite siluete, forme de fuste de epocă și s-a jucat cu transparențele într-un joc inteligent: oricare ar fi epoca, Ghesquière părea să spună că întotdeauna hainele au fost susținute de aceeași anatomie. „Îmi place ideea de a crea ținute fără să respect vreun protocol anume”, a continuat el. „Să luăm hainele vechi pe care le avem deja acasă și să le combinăm cu piese vestimentare noi. Imbrăcămintea nu trebuie să țină cont de era în care trăim. Din această cauză am și ales să aduc atâția oameni la prezentare! Cine sunt actorii? Cine sunt spectatorii? Toate aceste perioade cumulate sunt împreună în același loc. În galerie, există trecutul. Pe scaune, prezentul. Pe podium, viitorul nu atât de îndepărtat.” a reflectat Ghesquière.

Într-un sezon care s-a ocupat de multe dintre codurile vestimentare din trecut – în special cele burgheze – și a încercat să le decodeze din valorile lor convenționale și să le recodeze pentru astăzi, prezentarea lui Ghesquière a fost un dans adecvat între personajele epocii; genul în care Marie Antoinette poate valsa cu un astronaut în timp ce contele Dracula dansează la bară cu Yves Saint Laurent. Le-am întâlnit pe toate pe podiumurile din acest sezon.

Sursa foto: Isidore Montag / Gorunway.com

Lasă un comentariu