Glam News Magazine

Inspirată de fotografiile prezentărilor realizate de Dior în 1951 lângă Parthenon, Maria Grazia Chiuri ne-a condus într-o călătorie spre Atena și mai precis pe stadionul Panathenaic, pentru a ne prezenta colecția Dior Cruise 2022.

„Vreau să subliniez frumusețea țării”, a declarat Maria Grazia Chiuri înaintea prezentării Dior Cruise 2022 din Atena. Casa de modă franceză a prezentat 91 de ținute pe stadionul Panathenaic, în ritmul unui concert live al Orchestrei Naționale din Atena și a vocii Ioannei Gika. O prezentare de modă care s-a încheiat cu un foc de artificii, la 70 de ani de la prima experiență a lui Christian Dior în Grecia, cu ocazia unei ședințe foto acum legendară, orchestrată de Jean-Pierre Pedrazzini.

De la debutul ei la Dior în 2017, Maria Grazia Chiuri și-a propus mai mult ca niciodată să evidențieze măiestria brandului. Ea a reușit încă o dată în cadrul expoziției Dior Cruise 2022, unde designerul a invitat o mână de artizani greci să se inspire de la Giorgio De Chirico, unul dintre pionierii suprarealismului, și Alexandre Iolas, un galerist cosmopolit. În continuare haideți să vedem care sunt cele 4 tendințe observate pe podiumul Dior Cruise 2022 din Atena.

1. Peplum 

Caracterizată ca fiind o zeiță contemporană, femeia Dior preia o reinterpretare a istoricului peplum, ridicată de măiestria excepțională a casei franceze. Rezultatul? Un joc magistral de pliuri și siluete aerisite care sunt în ton cu vremurile.

2. Ținutele sport

Maria Grazia Chiuri a prezentat o siluetă sportivă cu pantaloni scurți de ciclism, adidași albi imaculați și piese artistice imprimate cu schițele lui Pietro Ruffo care rezonează mai mult ca niciodată cu decorul spectacolului. În ceea ce privește accesoriile, modelele au purtat, printre altele, o geantă maxi-bowling și adidași cu talpă decorată.

3. Ținutele all-white

Amintind de ținutele purtate de Marlene Dietrich, prezentarea Dior Cruise 2022 a avut câteva piese de un alb pur. Această nuanță pură a fost prezentă pe câteva ținute de seară precum rochia de lebădă, inspirată de unul dintre look-urile purtate de actrița germană în 1953. De asemenea, imaculat, Sacoul Bar atemporal este brodat cu detalii tradiționale grecești.

4. Ținutele Armour

Piesele armour au fost încorporate perfect în ținutele mai moderne, iar hamul purtat cu un tricou alb sau lanțurile aurii ne amintesc de armura unui gladiator. Cu alte cuvinte, o prezentare puternică ce rescrie codurile istorice și le reinterpretează pentru femeile de astăzi.

Lasă un comentariu