Glam News Magazine

2020 a fost … ei bine, să spunem că a fost “diferit”. OK, cu cât vorbim mai puțin despre 2020, cu atât mai bine, așa că să trecem la ceva puțin mai interesant: 2021. Desigur, lumea nu s-a resetat la miezul nopții pe 31 decembrie – toate problemele noastre care au existat în 2020 le-am luat cu noi și în 2021. Cu toate acestea, odată cu trecerea în noul an putem spera întotdeauna la lucruri mai bune. Da, anul 2021 nu va înceta să ne provoace, dar, sincer, lucrurile nu pot decât să se îmbunătățească.

La începutul fiecărui an, aici la Glam News încercăm să prezicem viitorul parfumului pentru următoarele 12 luni. Ce tendințe vom vedea și cum va evolua industria? Anul acesta nu este diferit, așa că, după cum cere tradiția, am scos de la naftalină globul meu de cristal pentru a arunca o privire în viitorul parfumat. Ce ne rezervă 2021? Să aflăm!

1. Note mai fresh

Calvin Klein CK One

Pandemia Covid-19 ne face să ne spălăm pe mâini în mod regulat și să ne gândim mai mult la igienă în general. Întrebați-vă: exact câte sticle de dezinfectant pentru mâini aveți acum acasă? Răspunsul este cel puțin 10! Cred că această sete de curățenie poate fi ceva care își filtrează drumul în parfumurile pe care le purtăm, la fel cum a făcut-o în anii ’90, după toate aromele excesive din anii 1980. De asemenea, anii ’90 au revenit în muzică, modă și film, așa că își poate lăsa amprenta și în parfum. Mă aștept la mai multe parfumuri strălucitoare, fresh și abstracte precum CK One, în 2021.

2. Inovație

Modul în care purtăm parfumul se schimbă continuu și variază, de asemenea, în întreaga lume. Astăzi, folosim diverse metode pentru a ne parfuma; tamponăm parfumuri și folosim parfumuri solide, pixuri parfumate, perii și multe altele. Brandurile de parfumuri caută mereu noi modalități de a inova și, din punct de vedere istoric, după marile evenimente mondiale, inovația este la putere. Cred că mărcile vor începe să caute noi moduri în care pot revoluționa felul în care purtăm parfumul în 2021; acest lucru a început deja. De fapt, am și văzut gadgeturi interesante în 2020, inclusiv sticle de parfum care vă permit să combinați diferite arome împreună. Abia aștept să văd ce inovații parfumate se vor lansa în urmatoarele 12 luni.

3. Sustenabilitate

Sustenabilitatea a fost o mare tendință în 2020 în multe aspecte ale industriei frumuseții și este una care va continua și în anii următori. Din ce în ce mai mult, ne gândim la amprenta pe care o lăsăm pe planetă și la modul în care alegerile pe care le facem – alegerile în stilul nostru de viață și obiceiurile de cumpărare – au impact asupra pământului. Din ce în ce mai mult, consumatorii caută mai multă durabilitate de la produsele lor. Fie că este vorba despre materiale sau despre ambalajul în care vine produsul. Acest lucru a început să acapareze și industria parfumurilor și, deși mărcile au spus întotdeauna povești despre originea unora dintre materialele lor, consumatorii solicită mai multă transparență.

Anul acesta, Acqua di Parma a lansat Colonia Futura, un parfum care este 99% natural (notă: naturalul nu înseamnă întotdeauna că este mai durabil, întrucât depinde în totalitate dacă un material, fie natural, fie sintetic, provine dintr-o sursă durabilă) și a prezentat mai multe caracteristici pozitive ale reciclării ambalajelor. Colonia Futura a fost un început bun și sunt sigur că vom vedea mai multe mărci urmând exemplul și, probabil, vor duce conceptul mai departe, în 2021.

4. Parfumuri pentru casă

Acqua di Parma Buongiorno

Parfumurile de acasă, în special lumânările parfumate, au prezentat o creștere masivă în anul 2020. Cum mulți dintre noi lucrăm de acasă sau petrecem o cantitate uriașă de timp acasă, căutăm modalități prin care mediul nostru de desfășurare să miroasă bine. Lumânările parfumate sunt o modalitate excelentă de a face acest lucru, deoarece le putem schimba în mod regulat pentru ceva nou, îmbrăcând atmosfera de acasă într-o ambianță interesantă. Parfumul de casă este precum decorul invizibil care îți completează estetica interioară și va continua să fie mai important, cu cât rămânem mai des în interior. Pregătiți-vă pentru o mulțime de parfumuri interesante și noi pentru casă în acest an.

Lasă un comentariu