Glam News Magazine

Printr-un spectacol extrem de liniștit, aerat și plin de substanță, de o eleganță extraordinară, așa și-a luat Chanel rămas bun de la talentul imens al lui Karl Lagerfeld. Printr-o prezentare înrămată de înșuși Karl, a transpus spectatorii pe vârful muntelui, într-o zi însorită. Un rai al zăpezii – o bucată din cerul Chanel, văzută de la o distanță dificil de suportat. Coloana sonoră a fost una rece. Modele au defilat, unul câte unul, pe treptele acoperite de zăpadă ale unei pensiuni alpine imaginare, Chanel Gardenia.

A fost o prezentare în care greu se putea anticipa ceea ce urma să se întâmple în continuare. Care este forma corectă pentru onorarea cuiva la un spectacol de modă? Cu atât mai mult onorarea unei persoane care a încercat să alunge sentimentalismul și dulcegăriile din viata ei și care a avut întotdeauna grijă să spună ceva hilar despre cei trecuți în neființă. Karl Lagerfeld era unul dintre cei mai nesentimentali oameni. El și-a iubit slujba și a considerat întotdeauna că este singura variantă de a trăi în mod continuu în prezent. El a recunoscut faptul că a avut un “contract pe viață” cu Chanel, de care s-a bucurat la maxim până în ultimul moment.

Ei bine, prezentarea a început cu un minut de reculegere. Și apoi, se auzi vocea lui Karl Lagerfeld, dintr-un recent podcast Chanel unde vorbea în franceză, până în ultima frază, unde a început să vorbească în limba engleză despre plăcerea lui de a-și imagina detonarea unei surprize pe o audiență: “Oh! E ca și cum ai merge într-o pictură!”

Colecția a fost uimitoare. Croitoria este un subiect versatil în ziua de astăzi, dar prin filtrul Chanel, am văzut tradiția, feminitatea și o proiecție energetică a formelor din ziua de astăzi. Ceea ce Karl Lagerfeld nu a uitat niciodata – era un pragmatist intelectual rar – este că hainele nu reprezintă nimic dacă nu sunt purtate. Așa a fost și Coco Chanel. Trebuie amintit faptul că, până la sfârșitul anilor 1970, puțini au avut grijă de ceea ce ea a lăsat în urmă. Piesele ei vestimentare au fost puse în umbră de către Yves Saint Laurent până când Karl Lagerfeld a fost angajat la Chanel de către familia Wertheimer în 1983. Lagerfeld a reînviat în mod irevocabil codurile lui Chanel, aducându-le în actualitate timp de patruzeci de ani.

Deci această colecție a prezentat un Lagerfeld la cel mai înalt nivel. Indiferent de cât de întunecate îi erau zilele, abilitatea lui de a crea o bluză de organza albă, să pună broderii pe un pulover nordic sau să realizeze rochii de vis în orice temă posibilibă, nu a pierit niciodată. Acestea au fost darurile pe care le-a oferit modei. Astăzi, cât și întotdeauna. Pe măsură ce modelele au izbucnit în lacrimi, iar publicul aplauda de zor, amintirea de neuitat a minții elegante și frivole a lui Karl Lagerfeld a fost ridicată pe Olimpul celor mai buni jucători din modă.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu