Glam News Magazine

Îți dorești să vezi lumea de una singură? O asemenea aventură este cu siguranță eliberatoare. Pentru acelea dintre voi care au curajul să ducă planul la bun sfârșit, am făcut cercetări pe blogurile de călătorii și am alcătuit o listă cu 10 destinații – orașe extraordinare pe care să le aveți în vedere pentru o călătorie solo. Pentru că o astfel de experiență necesită cel mai bun start.

Sintra, Portugalia

 

Acest oraș te va face să te simți ca o prințesă și este mai accesibil decât Lisabona. Este un paradis verde în care palatele ornamentate se ascund în spatele copacilor înalți și a grădinilor zidite. Este într-adevăr relaxant. Iar dacă ești în căutarea unei destinații de plajă, puteți închiria o mașină pentru a ajunge în Algarve, superba coastă din sudul Portugaliei. Cu multe plaje în ofertă, poți alege între un weekend liniștit sau unul de petrecere cu noi prieteni.

Lion, Franța

Cu atât de multe orașe extraordinare de vizitat în Franța, este greu de ales o destinație, dar această descrierere te va convinge. Cu un mare sit de Patrimoniului Mondial, ruine romane și mai mult de 2000 de ani de istorie, nu ai cum să te plictisești în Lion. După ce termini de vizitat muzee, biserici și obiective turistice precum Amfiteatrul Roman, te poți înscrie la un curs de gătit, experiență despre care să povestești tot restul vieții. Lion este un oraș fascinant și destul de mare, așa că fă o rezervare de câteva zile și căută tururi ghidate, ca să acoperi cât mai mult dintre obiective.

Stockholm, Suedia

orașe extraordinare

Este unul dintre locurile perfecte pentru prima călătorie solo. În primul rând pentru că este incredibil de sigur. Conform statisticilor, Suedia este mai sigură decât Italia, Marea Britanie, Belgia și SUA. Suedezii au un puternic simț al egalității de gen și, ca urmare, Suedia are probleme mult mai puține în ceea ce privește hărțuirea sexuală. În al doilea rând deoarece oamenii sunt destul de prietenoși și practic toată lumea vorbește o engleză perfectă ceea ce face ca deplasarea și cazarea în Stockholms să fie simplă. În plus, orașul are nenumărate muzee uimitoare, palate regale, cafenele uimitoare și magazine pentru orice ai nevoie.

Florenţa, Italia

Florența este ca un basm care nu ai vrea să se încheie. Orașul oferă artă, modă și mâncare la care vei visa ani de zile, indiferent că te regăsești sau nu în această imagine. În Florența sunt o mulțime de lucruri de făcut și de văzut! Este un oraș foarte popular, așa că nu te vei simți niciodată ca singurul turist care iese în evidență. Dar dacă dorești să scapi de mulțime, poți părăsi centrul turistic pentru cartierele locale. Ai putea să te alături unui grup pentru excursii de mers pe jos și excursii alimentare, foarte populare printre vizitatori.

Bruxelles, Belgia

Este perfect pentru că totul în oraș este la câțiva pași. În plus, vafe și ciocolată pe care să nu le împarți cu nimeni – un motiv suficient de bun pentru oricine, nu-i așa? Orașul este fermecător, iar oamenii sunt prietenoși. Pe drept cuvânt! Bruxelles este, de asemenea, un punct de pornire pentru excursii de o zi în orașe extraordinare din apropiere, cum ar fi Anvers sau Bruges.

Reykjavik, Islanda

Cu o mulțime de zboruri ieftine, Reykjavik pare o alegere logică. Există o mulțime de lucruri de făcut în acest oraș cu nume ciudat și experiențe uluitoare, cum ar fi explorarea Cercului de Aur sau o zi de spa la Laguna Albastră. Ți-am atras atenția, nu-i ala? Nu rata obiectivele turistice emblematice precum Biserica Albă, îndrăznește să faci scufundări, încearcă specialități locale cu pește și cumpără un suvenir din piața de vechituri de lângă port. Pentru o aventură epică, escaladează un ghețar sau cel puțin fă o cursă cu sania trasă de câini. Da, le poți face pe toate și încă multe în plus aici.

Sevilla, Spania

orașe extraordinare

Un loc mai cuminte pentru călătorii solo este Sevilla. Sunt multe locuri de văzut, iar oamenii prietenoși de aici te vor face să te simți bine bine-primită. Acordă-ți răgazul necesar în Plaza de España, printre mulți turiști care fac aici popas, bucură-te de grădiile uimitoarea din Alcazar de Sevilla și nu rata Catedral de Sevilla – cea mai mare catedrală gotică din lume. Ai așadar cel puțin trei motive să treci Sevilla pe lista cu destinații viitoare pe cont propriu.

Edinburgh, Scoția

orașe extraordinare

Edinburgh este și pe lista mea de călătorii de foarte mult timp și sper să-l vizitez curând. Arhitectura medievală, cimpoaie care se cântă pe străzi și tot ce este în jur este pur și simplu uluitor. Orașul este mic și ușor de parcurs, dar asta face explorarea fiecărui colț atât de savuroasă! Dincolo de arhitectură și locurile cu istorie – precum faimosul castel din Edinburgh, casa regilor timp de sute ani și care adăpostește bijuteriile coroanei
sau locuri de legendă – precum Arthur’s Seat, despre care se crede că poate fi locul Camelotului, legendarul ținut al Regelui Artur – Edinburgh este considerat unul dintre cele mai verzi orașe din lume. Grădina botanică din Edinburgh adăpostește 17 000 de specii, adică 7% din toate plantele cunoscute azi, multe dintre ele foarte rare.

Copenhaga, Danemarca

orașe extraordinare

Etichetat drept cel mai cool oraș din Scandinavia, Copenhaga oferă confort și igienă viziatorilor săi, astfel că nu vei fi dezamăgită. Închiriază o bicicletă pentru a vizita capitala daneză, care oferă o multitudine de obiective turistice, restaurante excelente și cafenele, pentru a te bucura de evadarea din cotidian. Înscrie-te pentru o croazieră, pentru a depăși așteptările.

Seul, Coreea de Sud

orașe extarordinare

Dacă însă cauți ceva cu totul inedit, Seoul poate oferi asta, fiind o destinație deloc la îndemână. Este un oșaș unde te poți deconecta total pe străzile pline de viață. Poți începe ziua cu o plimbare dimineața devreme la Samcheong-dong urmată de o ședință foto la Bukchon. Alege apoi gustări delicioase la unul dintre numeroasele corturi alimentare și mergi la Hongdae pentru cumpărături. Încheie ziua cu un grătar gustos la Itaewon Seul este într-adevăr un loc minunat.

Lasă un comentariu