Glam News Magazine

O rutină bună de îngrijire a pielii poate face o diferență enormă în ceea ce privește aspectul tenului tău, dar uneori te simți puțin ca pe un câmp minat. Sună familiar? Nu ești singur.

Așă că misiunea mea a fost de a cerceta și de a stabili exact ce produse ar trebui aplicate și în ce ordine. Este destul de dificil de reținut, chiar dacă știi deja pașii. Dar mai întâi, iată motivul pentru care ar trebui să aplici produsele într-o anumită ordine.

Regulile…

În funcție de textură: – ca regulă generală, dacă te gândești să începi cu produse mai lichide și să termini cu produse mai vâscoase, ești pe drumul cel bun. Începe cu produsele cele mai apoase, de exemplu tonnere, esențe și seruri, apoi aplică uleiuri și hidratante mai groase și mai bogate.

În funcție de bază: – uleiul și apa nu se amestecă, dar nu numai atât, uleiul poate împiedica pătrunderea apei în piele. Deci, aceasta înseamnă că produsele pe bază de apă trebuiesc aplicate înainte. Lasă-le să se absoarbă în piele și apoi aplică deasupra produsele pe bază de ulei.

În funcție de PH: – atunci când aplici ingrediente active, este important să cunoști nivelul lor aproximativ de pH și să le utilizezi gradual, de la cel mai mic la cel mai mare. De exemplu, produsele acide cu pH de la 3,0 până la 4,0 trebuie aplicate întotdeauna înaintea celor mai neutre (pH de la 5,0 la 7,0)

Produsele cu pH scăzut și ridicat nu se amestecă – dacă rutina ta include produse cu ingrediente active, le poți aplica în același timp, doar dacă nivelurile lor de pH sunt similare. Dacă există un decalaj mai mare de 1,0 sau 2,0 (sau nu știi sigur de pH), cel mai bine este să aștepți 30 de minute înainte de a aplica fiecare produs sau să îl aplici în momente diferite ale zilei.

Ordinea…

Dimineața:

1. Cleanser
2. Exfoliant (fizic sau chimic)
3. Toner hidratant
4. Cremă de ochi
5. Tratamente
6. Uleiuri și serumuri
7. Creme hidratante
8. SPF

Seara:

1. Double Cleanser
2. Exfoliant (fizic sau chimic)
3. Toner hidratant
4. Vitamina A / Retinoizi
5. Cremă de ochi
6. Tratamente
7. Uleiuri și serumuri
8. Creme hidratante
9. Balsam de buze

Lasă un comentariu