Glam News Magazine

Problema cu îngrijirea pielii este că poate provoca dependență. Odată cu lansarea atât de multor produse noi și cu listele de recomandări în creștere, este ușor să construiești un arsenal impresionant de produse de îngrijire a pielii. Deși nu este nimic în neregulă cu asta, poate cauza o problemă atunci când produsele încep să expire înainte de a avea ocazia să le termini. Pun pariu că, în timp ce citești asta, te gândești la acea „cremă hidratantă” pe care ai cheltuit destul de mult și ai uitat-o în dulapul din baie pentru că ai înlocuit-o cu o altă cremă hidratantă care îți promitea o piele netedă și strălucitoare.

Toate acestea m-au pus pe gânduri, cât rezistă cu adevărat produsele de îngrijire a pielii? Și cum poți verifica data de expirare?

Dacă a trecut ceva timp de când nu ai mai folosit unele produse, cel mai probabil unele sunt expirate. Cum se poate verifica? Ușor în anumite cazuri. Majoritatea produselor de îngrijire a pielii și a corpului au pe etichetă o imagine mică a unui borcan deschis cu un număr lângă acesta; acesta se numește PAO (Perioada după deschidere) și se referă la numărul de luni în care puteți utiliza un produs după ce a fost deschis.

Dar dacă nu există un simbol PAO pe produsele de îngrijire? Nu te teme, am pus la punct câteva reguli pe care le poți urma și, de asemenea, câteva sfaturi de stocare pentru a rezista mai mult.

Cât timp ar trebui păstrate produsele?

Problema este subiectivă când vine vorba de data de expirare. Multe depind de modul în care produsul este ambalat (tuburile și pompele sunt cele mai bune) și de ingredientele pe care le conține. Ca regulă generală, un produs poate rezista între unu sau doi ani, cu toate acestea, unele produse (cum ar fi tratamente, formule pentru acnee și protecție solară) pot rezista mult mai puțin decât atât. Nedeschis și depozitat în condiții corecte, produsul va avea în mod normal o perioadă de valabilitate de aproximativ doi ani și apoi încă un an după deschidere.

Ce semne ar trebui să caut?

 • O schimbare a mirosului.
 • O schimbare de culoare.
 • Textura s-a schimbat (a devenit mai fluidă, mai groasă sau granulată).
 • Produsul s-a separat.
 • Produsul are mucegai în el.

De ce ar trebui să arunc produsul?

Dacă ai cel mai mic dubiu că un produs este expirat, nu risca. Produsele expirate îți pot afecta pielea și ar putea provoca o reacție sub formă de iritație sau erupție cutanată. Bacteriile invizibile, în special cele din borcan, provoacă un risc de contaminare de fiecare dată când bagi degetul în el (contaminare încrucișată); aceste bacterii se pot multiplica într-un ritm alarmant într-un mediu umed precum baia. Pe lângă riscul pentru sănătate și igienă, majoritatea produselor conțin ingrediente active, care în timp vor deveni ineficiente.

În cele din urmă, trebuie să te gândești că, dacă ai fi iubit acel produs, l-ai fi consumat destul de repede în primul rând.

Când să arunc produsele?

 • cleansere – un an
 • tonere – de la o lună la un an
 • exolianți BHA sau AHA – un an
 • creme hidratante faciale sau corporale – șase luni până la un an
 • seruri – un an
 • balsam de buze – Un an

Cum ar trebui să-mi păstrez produsele pentru a rezista mai mult?

 • păstrează produsele departe de lumina directă a soarelui – depozitarea lor pe un pervaz sau o masă de toaletă lângă o fereastră le poate degrada mai repede.
 • păstrează produsele într-un loc răcoros și uscat. În mod ideal, nu ar trebui să păstrezi produsele în baie, deoarece temperatura și umiditatea fluctuează atât de des încât pot cauza expirarea unui produs într-un ritm mult mai alert.
 • nu lăsa apa să pătrundă în niciun produs, deoarece se poate dezvolta mucegai.

Lasă un comentariu