Glam News Magazine

Efectul benefic al culorilor asupra stării de spirit a fost demonstrat de specialiști. Gândiți-vă doar la galben însorit, verde tropical, albastru intens, portocaliu vibrant și deja vă simțiți energizați. Astfel că o destinație plină de culori nu poate fi decât deconectantă. Iar Spania, cu satele sale vibrante, peisajele naturale uimitoare, mâncarea delicioasă și fiesta, este țara poate cea mai colorată în toate sensurile posibile ale cuvântului. Iată câteva dintre locațiile de aici pe care ar trebui să le vizitați într-o zi.

Port Saplaya/Valencia

Spania

Port Saplaya este adesea numit de localnici „mica Veneție din Valencia”. Pitoresc și liniștit în afara sezonului, este un loc perfect pentru a scăpa de viața orașului și pentru a savura o ceașcă de cafea la promenada de la malul mării. Construit în anii ’70, în nordul orașului Valencia, a fost gândit ca reședință de vacanță a locuitorilor mai înstăriți ai orașului, însă cu timpul a ajuns să fie locuit permanent. Iar în prezent este o oază de culoare pentru oricine.

Juzcar/Andaluzia

Spania

Înainte de 2011, Juzcar era unul dintre numeroasele sate „albe” tipice din Andaluzia. Dar după ce Sony Pictures a lansat ideea „The Blue Smurfs Village”, ca parte a campaniei lor promoționale pentru filmul The Smurfs, localnicii au decis să participe și și-au pictat tradiționalul „pueblo blanco” în albastru strălucitor. Cu toate acestea, ceea ce inițial trebuia să fie un proiect temporar, a ajuns să se transforme în marca localității. Nu-i așa că ar fi palpitant să simți că faci parte din desenele animate cu ștrumfi și este incredibil că acest loc este totuși relativ aproape?!

Cudillero/Asturias

Spania

Cudillero este adesea numit cel mai pitoresc sat de pescari de pe coasta asturiană. Și acesta este un motiv bun ca să-l includeți pe lista de călătorii în Spania. În ciuda faptului că este destul de turistic, are o atmosferă foarte relaxantă: o bijuterie ascunsă între stânci și oceanul Atlantic. Case colorate, străzi mici și restaurante excelente cu fructe de mare – Cudillero are totul.

Fanzara/Castellon

Micul sat din provincia Castellon era pe punctul de a ajunge pe lista „satelor muribunde din Spania” până când străzile sale au fost transformate într-un muzeu în aer liber. Graffiti sunt peste tot … Nu este uimitor ?! – Doar în câteva săptămâni, un sat pe moarte s-a transformat într-un triumf cultural.

Fuenterrabia/Țara Bascilor

Fuenterrabia (sau Hondarribia) este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase locații din Țara Bascilor, încărcat cu tradiționale case cu balcoane colorate din lemn și străzi pietruite șerpuind printre ele. Moștenirea culturală bască, reflectată în arhitectura sa, face acest mic oraș din Spania cu adevărat unic.

Lasă un comentariu