Glam News Magazine

Este proiectul UNStudio, o rețea internațională de proiectare arhitecturală, un prototip pentru locuința modernă a orașului, ce va fi situată pe Infanteriestrasse, în zona Cartierului Creativ din München. Clădirea cu șase etaje va avea module de mobilă plug-in pentru apartamente reconfigurabile, astfel încât spațiul interior să fie maximizat și adaptat nevoilor celor care îl locuiesc. În total blocul va conține 142 de apartamente cu spații comune pentru a consolida ideea de viață incluzivă și comunitară care este intrinsecă designului.

Designul va permite rezidenților să se miște cu ușurință și să reconfigureze spațiul atunci când este necesar, pe măsură ce familiile devin mai mari sau mai mici sau oamenii noi se mută într-un apartament. Diferite unități vor găzdui o varietate de module, inclusiv cele cu depozitare, spațiu de lucru, sală de sport, lounge și pat. Toate modulele funcționează împreună și pot fi scoase din uz atunci când nu sunt necesare. “Flexibilitatea constă în faptul că fiecare element poate funcționa în configurații diferite și că rezidentul poate alege o configurație individuală a plugin-urilor pe baza unui catalog de nouă elemente”, a explicat reprezentanții rețelei de proiectare.

apartamente reconfigurabile

Acest design își propune să conteste ideile tradiționale ale amprentei unei case și face posibilă transformarea unui spațiu de locuit într-un dormitor sau într-un birou mare prin utilizarea pereților despărțitori. „Am început să ne întrebăm cum putem maximiza spațiul și să-l facem cât mai flexibil și multifuncțional posibil”, a declarat Ben van Berkel, unul dintre fondatorii UNStudio.

Exteriorul clădirii indică designul modulului interior, cu ferestre proeminente care creează o carcasă sculpturală, tridimensională, în timp ce metalul și betonul oferă contraste materiale. „Acest contrast ajută la crearea unei identități puternice pentru clădirea din această locație”, a explicat Van Berkel.

 

Clădirea de 15.945 de metri pătrați este în prezent în construcție și va avea apartamente reconfigurabile cu dimensiuni de la unul la trei dormitoare, galerii și o terasă comună pe acoperiș. A fost construită conform reglementărilor germane privind sustenabilitatea, fiind refolosite părți ale fundației și structurii subsolului dintr-o clădire anterioară de pe amplasament pentru a economisi materiale de construcție și a accelera procesul de construcție. Crearea unei conexiuni cu exteriorul a fost o parte esențială a designului, cu spații exterioare concepute pentru a fi o extensie a spațiului de locuit.

Clădirea este o încercare de a formula un răspuns la crizele locuințelor și se dorește ca designul să fie extins pentru alte orașe.

Foto: unstudio.com

Lasă un comentariu