Glam News Magazine

La Prada, frumusețea stă întotdeauna în detalii. Spațiul industrial din Fondazione a fost vopsit cu vopsea portocalie, coloanele masive acoperite cu folie de aur, iar podeaua lucioasă, realizată manual în modele geometrice funky în culori pastelate care atunci când sunt puse împreună, arată fabulos de sofisticat. Un spațiu vesel cu un amestec de lumină naturală și luciu. Și același lucru se poate spune vedetele ecletice ce au ocupat primul rând: Nicole Kidman, A$AP Rocky și Wes Anderson, al cărui muzeu se deschide mâine seară la complexul Prada, și care a susținut mult timp nuanțele de șerbet.

Cum fiecare colecție Prada ne vorbește problemele lumii, nici aceasta nu a făcut notă discordantă. În ultimele săptămâni o asociație care se ocupă cu salvarea planetei a atacat lumea modei, spunând că branduile de haine consumă cele mai multe resurse ale planetei. Așa că Miuccia a apucat taurul de coarne. „Pe de o parte, vrem să salvăm planeta și să nu consumăm resursele, să nu cheltuim”, a spus ea. „Dar atunci oamenii nu vor avea locuri de muncă, nu vor avea bani și va trebui să vindem din nou și mai mult. Este o problemă politică gigantică”, a continuat ea, referindu-se la criza de mediu, „pe care fiecare trebuie să o abordeze în felul său și prin propriile eforturi”.

Ce a făcut Prada? Pentru început, una dintre cele mai bune colecții ale ei, îndepărtându-se de graficele din desenele animate comerciale pe care le-a folosit în ultima vreme. Prada a revenit la puritatea care i-a definit munca în anii 90, deschizând și închizând spectacolul cu demonstrația supremă a simplității: o bluza gri tricotată.

Chiar dacă pe podium au fost și piese pe care fanii mai moderni ai casei le iubesc, colecția a fost mult mai concisă și mai “inteligentă” decât imprimeurile care au definit ultimele sezoane Prada. Multe dintre aceste haine sunt piese pe care doriți să le păstrați pentru totdeauna: piese esențiale, elemente de bază. „Ideea este să faci ceva care să dureze în timp”, a spus ea. „Se pare că există întotdeauna prea multă modă, prea multe haine, prea multe lucruri. Trebuia să revin la simplitate”.

Industria modei înțelege că trebuie să luptăm cu toții împotriva schimbărilor climatice. Dar problema este una de mare anvergură, unde industria modei joacă doar un rol extrem de mic. Ultima colecție Prada, prin hainele simpliste și de calitate face „pași mici” către protejarea mediului, spunându-ne că trebuie să cumpărăm doar produse de calitate. Acesta este mesajul care trebuie comunicat în masă, în timp ce angajamentul continuu al Prada pentru calitate oferă o longevitate mai mare fiecărei piese.  Și după cum afirma Prada, „persoana ar trebui să fie mai importantă decât hainele. Stilul unei persoane este mai important decât hainele. ”

Sursa foto: Getty Images

Lasă un comentariu