Glam News Magazine

Orice colț de lume a devenit acum mai accesibil decât oricând, având posibilitatea de a călători aproape oriunde cu orice stil de călătorie și orice buget. Dar, cu atât de multe opțiuni disponibile, poate fi greu să decideți care este cea mai bună destinație pentru următoarea excursie. De altfel trebuie să vă asigurați că alegeți cel mai bun moment pentru a vizita, ca să nu vă confrunți cu aglomerația sau vremea rea. Glam News Magazine vă vine în ajutor cu sugestii pentru fiecare lună a anului în parte.

Octombrie te duce cu gândul involuntar la Octoberfest. Totuși Germania este numai o opțiune pentru această lună și chiar dacă este una atractivă, chiar vreți să vă numărați printre cele peste șase milioane de persoane care ajung la Munchen la Festivalul Berii? V-am pregătit alte variante, ca să aveți alternative.

Argentina, Uruguay și Chile vă oferă de acum zile uscate, însorite și mai calde, ceea ce le face destinații ideale. Nordul subtropical al Argentinei este locul unde se află impresionantele Cascade de pe Iguazú, cu zona înconjurătoare ideală pentru drumeții. Vremea face ca octombrie să fie o lună potrivită pentru a vizita Montevideo, capitala Uruguayului, un loc fascinant pentru a explora, oferind o mulțime de teatre, galerii de artă și o viață de noapte activă. Iar în Chile nu ratați celebra Insula Paștelui, faimoasă pentru cele nu mai puțin de 887 de statui monumentale, denumite moai, statui create de către primii locuitori ai insulei.

Turcia și Cipru au în octombrie soarele aproape garantat în timp ce oferă încă un mediu favorabil bugetului. Orașe precum Antalya, în Turcia, oferă un amestec perfect de plaje relaxante și cultură turcească autentică, pe care cu greu îl poți refuza.

Antalya

Egiptul și țările din jur sunt, de asemenea, din nou pe lista locurilor pe care ar trebui să le vizitați, deoarece temperaturile sunt în octombrie mai confortabile. Egiptul, cu ale sale piramide, este considerat cea mai veche destinație pentru călătorii. Pe lângă monumentele cu istorie antică, el oferă o mulțime de resorturi pentru relaxare totală.

Etiopia face, de asemenea, un pas înainte ca o destinație de top datorită terenurilor înalte din partea centrală și nordică a țării, care sunt pline de frumusețe naturală și de peisaje care te copleșesc. Poate nu te-ai gândit niciodată la asemenea destinație, dar Parcul Național Munții Simien, care găzduiește specii unice de babuini, ibexuri și alte animale, este acum deosebit de verde datorită sezonului ploios care se află pe final.

Foto: simienpark.org

De evitat în luna octombrie

Asia de sud-est se confruntă acum cu sezonul taifunurilor, așa că este mai bine să evitați țări precum Thailanda, Cambodgia, Vietnam și Myanmar (Birmania).

Mexic, America Centrală și Caraibele sunt încă în mijlocul sezonului lor de uragane, fapt care le taie de pe lista posibilelor destinații de octombrie.

Lasă un comentariu