Glam News Magazine

Spectacolul Dior numit Diorodeo a fost organizat la castelul Chantilly, casa unui muzeu ecvestru. Iată patru lucruri pe care trebuie să le cunoști.

Locația

Locația – Chantilly – și numele – Diorodeo – s-au potrivit cu siguranță: colecția Dior 2019 avea să aibă legătură cu caii. Și asa a fost: spectacolul a avut loc de fapt în mijlocul grajdurilor istorice ale Castelului Chantilly, acum fiind casa unui muzeu dedicat celui mai nobil companion al omului.

În culise, designerul Maria Grazia Chiuri a explicat: “Chantilly este orașul de dantelă și am vrut să rămânem conectați la moștenirea noastră, la tradiția Dior. Dar Chantilly este și orașul cailor, și de aceea ne-am decis să ținem prezentarea aici. ”

O inspirație ecvestră

Odiseea ecvestră a început cu intrarea spectaculoasă a opt călăreți de sex feminin care au luptat pentru dreptul de a participa la Charreada, un tip de rodeo tipic mexican.  Stilul lor flamboyant a fost inspirația pentru întreaga colecție: “M-am dus să le întâlnesc și am fost lovită de feminitatea lor, voința lor de a rămâne în rochia lor tradițională, chiar și călare”, explică designerul, punând la punct ultimele detalii in culise.

Podiumul

Pe podiumul Dior, materialele sunt luxoase, iar siluetele sunt mai perfect sofisticate, ca niciodată. Opulența tradițională a lui Escaramuza (călăreții mexicani de sex feminin) este completată de fuste extravagante, jachete până la mijloc, volume suprapuse de tul și dantelă, bumbac japonez și panglici care evocă rochia Drags, creată de Monsieur Dior pentru colecția de primăvara-vara  a anului 1948.

Colecția Dior 

O siluetă puternică este pusă în scenă, susținută de cea de-a doua inspirație a colecției: personajele feminine ale scriitoarei  chiliene Isabel Allende, în special cele ale primului ei roman Casa de spirite. Încă o cale pentru Maria Grazia de a aduce un omagiu celor care o inspiră de la preluarea Dior: femeile.

Sursa foto: pinterest

Un comentariu

Lasă un comentariu