Glam News Magazine

Casante, exfoliate, deteriorate, fisurate, moi… aşa sunt adesea unghiile noastre. De ce? Pentru că e grăbim să ne facem unghii tehnice, manichiuri minx, încrustaţii de pietre şi modele care mai de care şi ajungem să ne neglijăm sănătatea unghiilor. Pentru ca apoi, să ajungem în situaţia în care, unghiile noastre au nevoie acută de ajutor.

Ce soluţii există?

Unghiile casante

De ce? Jessica Vartoughian consideră ca deshidratarea unghiilor este agravată de variaţiile de temperatură, de frig, de vânt. Este o problemă care ne dă bătăi de cap, mai ales iarna, dar o putem întâlni şi în sezonul cald.

 Ce ai de făcut?

Unghiile casante sunt dure, inflexibile. Uneori, acestea pot fi curbate şi au tendinţa de a se crăpa de-a lungul liniei de creştere. Aşa că ele au nevoie de hrănire. Masează-le zilnic cu un ulei special şi aplică o dată la câteva zile un strat de lac protector ( tratament de întărire a unghiilor).

 

Unghii cu striaţii

Apar încet, dar sigur dupa 30 de ani. De ce? Odată cu înaintarea în vârstă, celulele ajung să producă o cheratină mai puţin calitativă, de unde şi sensibilitatea unghiilor.

Cum le tratezi?

Nu abuza de polizor, pentru că îţi va subţia si îţi va fragiliza şi mai tare unghiile. Optează pentru o bază care să umple crăpăturile şi să le niveleze. Această acţiune va fi precedată de un masaj temeinic al mâinilor şi al unghiilor cu un ulei sau o cremă extrem de emolientă.

 

Unghii exfoliate

Apar pentru că stai prea mult şi prea des cu mâinile în apă, deoarece foloseşti prea mult săpun şi prea mult detergent. Sau…pentru că abuzezi de dizolvantul de unghii. De aici şi condiţia lor: moi si fragile.

Soluţia?

„Aplică lacul de unghii într-un singur sens pentru a evita dezlipirea straturilor de cheratină. Totodată, optează pentru un produs special de îngrijire, un tratament de întărire a unghiilor, pe care sa îl aplici până la vârf ca să sigilezi foarte bine unghia”, punctează Jessica Vartoughian.

 

Unghii îngălbenite

Cauza? Fumatul şi aplicarea prea desă a lacurilor de unghii colorate fără să utilizezi o bază de protecţie.

Ce poți face?

Îngălbenirea este supreficială şi poţi scăpa rapid de ea dacă vei pili puţin unghia.

Etichete : beauty

Lasă un comentariu