Glam News Magazine

Cinque Terre este o zonă de coastă în nord-vestul a Italiei, formată din cinci sate pastelate, mărgnite de falezele zimțate și apele albastre. Fiecare atrage cu specificul său, iar viața de aici și peisajele te lăsa fără cuvinte, ceea ce face din Cinque Terre o destinație de vară preferată de turiștii din toată lumea. Cele cinci sate pescărești, fiecare unic în felul său, sunt atât de pitorești că par a fi imune la viteza și nebunia epocii actuale. Astfel că dacă ai nevoie de o pauză, caută și rezervă bilete pentru o experiență deconectantă.

Riomaggiore

cinque terre

Să alegi trenul ca să ajungi la Cinque Terre este o opțune bună. Riomaggiore este prima stație de tren. Este construit între 2 dealuri accidentate și are o mulțime de scări abrupte și alei de explorat. Casele destul de colorate sunt construite vertical pe stânci. Un lucru foarte interesant pe care s-ar putea să ai curiozitatea să-l verifici este că majoritatea caselor de aici au 2 intrări, una la nivelul inferior, în partea din față și una la nivelul superior, în spate.

Manarola

cinque terre

Manarola este pur și simplu fermecătoare. Cu ale sale case în culori pastelate, de la roz la verde, galben la albastru, care se îmbină cu orizontul la apusul soarelui, cu podgoriile verzi și luxuriante din jur și portul său frumos este posibil să devină satul preferată din această aventură italiană

Corniglia

cinque terre

Este singurul dintre cele cinci sate care nu este construit la nivelul mării. Deoarece este mai puțin accesibil decât celelalte este adesea mai liniștit. Deci dacă dorești să te relaxezi și să te bucuri de peisaje ferite de mulțimile de turiști, aici trebuie să poposești în Cinque Terre.

Vernazza

cinque terre

Acesta este locul în care să faci cele mai reușite fotografii pentru Instagram. Vernazza oferă vederi uluitoare și este ușor să te pierzi în frumusețea străzilor sale mici, înguste și colorate. Din aceleași motive așteaptă-te la aglomerație de turiști.

Monterosso

cinque terre

Este mult mai mare decât celelalte patru sate și ofertant dacă îți plce să faci plajă. Poți închiria un șezlong pe frumoasa plajă cu nisip, ideal pentru relaxare. În plus, există mai multe hoteluri, restaurante și magazine aici decât în orice altă parte din Cinque Terre.

Cum îți poți petrece timpul în Cinque Terre?

Drumeții

Cinque Terre a fost numit Parc Național de către Unesco în 1997 și există peste 120 km (75 mile) de trasee în munții accidentați care îl înconjoară. Ceea ce înseamnă că poți petrece câteva zile explorându-l. Dacă timpul este limitat, atunci alege Poteca Albastră, care leagă toate cele 5 sate și este una dintre cele mai ușoare. Are 11 km lungime (6,8 mile) și presupune aproximativ 5 ore de mers, fără popasuri.

Călătorii cu trenul

cinque terre

Cinque Terre Express oferă posibilitatea să circuli lângă mare, cu vederi uimitoare.El conectează șapte localități: La Spezia, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso și Levanto. Există o mulțime de curse care circulă la fiecare 15-30 de minute, în special în sezonul de vârf.Se poate cumpăra bilete de la oricare gară sau cardul Cinque Terre Treno care oferă acces nelimitat la cursele între La Spezia and Levanto.

Călătorii pe apă

Îți vor oferi altă perspectivă asupra Cinque Terre. Închirierea unei bărci sau luarea bacului care leagă Cinque Terre vara este o modalitate excelentă de a explora zona.

Băi în mare

Dacă vizitezi vara Cinque Terre, unul dintre cele mai bune lucruri de făcut este o baie în marea răcoritoare. La Monterosso te poți relaxa câteva ore pe plaja tradițională.La Manarola nu există plajă, dar portul aici este atât de frumos încât vrei doar să sari în mare într-o zi caldă. Riomaggiore are o plajă stâncoasă din pietricele, iar majoritatea copiilor localnicilor adoră să sară în mare de pe stânci. Te poți alătura dacă ești suficient de aventuros.

Vizite la podgorii

Cinque Terre este renumit pentru vinul local produs în această zonă pe ale cărei dealuri viile sunt la ele acasă. Astfel că unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Cinque Terre este o vizită cu degustare la podgorii. Există tururi organizate pentru care puteți face rezervare.

O vizită la Castelul Doria

Acesta se află pe partea de sud a Vernazza, dominând cu turnul său micul oraș din vârful celor 60 de metri.Castelul datând din secolul XI nu este impresionant, dar vârful turnului este un punct panoramic incredibil din care vei putea vedea toată coasta și marea din jur.

Urcuș pe scara din Corniglia

Pentru o priveliște și mai uluitoare, poți urca pe scara din cărămizi de la Corniglia. Sunt 380 de trepte de la gara din partea de jos a dealului. Asigură-te că ai apă la tine pentru a susține efortul.

Răsfăț cu înghetată

Înghețata italiană și-a câștigat faima și dacă ajungi în Cinque Terre nu ai cum să ratezi un asemenea deliciu răcoritor.Înghetata de aici se spune că este mai cremoasă decât te aștepți și cu arome unice create cu ingrediente locale.

Lasă un comentariu