Glam News Magazine

Nu există loc mai frumos decât pe malurile râului Arno, locul de naștere al Renascentismului, orașul lui Michelangelo, Da Vinci, Giotto, Dante și al familiei Medici. Lista operelor de artă este aproape exagerată, iar locurile sunt foarte aglomerate, însă în acest articol vom prezenta câteva trattorii, restaurante și locuri, care nu se găsesc în ghidurile oficiale.

Un pat retras și mic dejun: Soprarno Suites

Departe de trasele turistice pline de viață, Soprarno Suites și-a deschis ușile în Oltrarno, Florența. Acest district boho, situat pe partea cealaltă a orașului Arno, este locul unde veți găsi adevăratul popor florentin. Betty Soldi și Matteo Perduca sunt cei care conduc acest fermecător loc ce are 11 dormitoare. Această locație amestecă arhitectura clasică cu mobilierul modern, găzduiește o bibliotecă plină de comori și este renumită pentru servirea micului dejun delicios cu produse de patiserie făcute în casă.

Prânzul la: La Ménagère 1896

Condus de echipa din spatele La Prova del Nove, La Ménagère 1896 și-a deschis porțile în inima Florenței în 2015. Conceput de studioul de arhitectură Q-BIC, acest concept-restaurant combină un bistrot tipic italian, o florarie si un butic de decoratiuni interioare. Acest local este unul din preferatele localnicilor și este renumit pentru pastele gnocchi, salată de caracatiță, panini cu șuncă Cinta Sense, brânză pecorino și măsline proaspete.

  • Via de’ Ginori, 8, 50123 Firenze, Italie, Tel.+39 055 075 0600

Noul Muzeu Gucci

Muzeul Gucci din Florența și-a redeschis porțile pe data de 12 iunie, dată ce coincide cu deschiderea celui de-al 93-lea Pitti Uomo. Situându-se în faimoasa Piazza della Signoria, noul spațiu a fost proiectat de Maria Luisa Frisa și este dedicat universului poetic al casei italiene, creat de Alessandro Michele. Împreună cu un spațiu nou proiectat vine și un restaurant nou, condus unul dintre bucătarii ce are trei stele Michelin, Massimo Bottura. În noul muzeu se pot vizita uluitoarele arhivele Gucci, piesele de design interior și o colecție unică ce a fost concepută special pentru grădina Gucci.

Atelierul de parfumuri farmaceutice de la Santa Maria Novella

Fiind compania-mamă a celei mai vechi farmacii italiene, boutique-ul Santa Maria Novella este unul dintre magazinele obligatorii de vizitat în Florența. Unele dintre cele mai populare produse sunt săpunurile Melograno, apa de colonie Catherine de Médicis și pungile lor mici de parfum destinate dulapurilor cu haine, ale căror formule sunt încă necunoscute, bazate pe rețetele călugărilor din Republica Dominicană. De asemenea, merită vizitat pentru arhitectura renascentistă, deoarece boutiq-ul  se află în capela mănăstirii Basilica Santa Maria Novella.

  • 16 Via della Scala, 50123, Florence, Italy

Fortul Belvedere

Proiectat de Bernardo Buontalenti în secolul al XVI-lea, Forte di Belvedere a fost redeschis în 2013 pentru expoziția temporară efemeră a artistului Zhang Huan. De atunci, fortul a fost deschis publicului în timpul sezonului de vară. Este locul perfect pentru a admira Florența și Duomo în timp ce scăpați de mulțime.

  • 1Via di S Leonardo, 50125, Florence, Italy

Situat pe malul râului Arno, salonul de înghețată Santa Trinita este renumit pentru servirea celui mai bun gellato din Florența. Producând înghețată, sorbet și iaurt înghețat delicios în arome clasice cum ar fi vanilie, fistic și fior di latte, precum și cele mai originale, cum ar fi susan, arahide și miere cu mascarpone, este locul perfect pentru a vă răcori pe timpul vacanței.

  • Piazza Frescobaldi, 11/12 R, Firenze, Italy, Tel.+39 055 238 1130

Terasa hotelului Continental

Pentru o panoramă uluitoare asupra râului Arno, terasa Hotelului Continental este unul dintre cele mai bune locuri din Florența, pentru a servi un aperitiv. Când se încălzește și zilele de vară continuă pentru totdeauna, nimic nu este mai bun de atât.

În fermecătoarea Piazza del Carmine, trattoria NapoLeone este o destinație favorită atât de turiști, cât și de Florentini. Folosind  doar produse locale, restaurantul oferă rețete italiene clasice, așteptați-vă astfel la spaghetele de homar, gnocchi de trufe și specialitatea casei, tiramisu.

  • 24, Pizza del Carmine, 50123 Florence, Italie

Luisa Via Roma

Luisa via Roma este unul dintre cele mai treny magazine din Piazza del Duomo. Magazinul găzduiește colecții ale marilor designeri cât și ale celor mai noi. Este un loc minunat pentru a face câteva cumpărături în vacanță.

  • 19/21 Via Roma , 50123 Florence, Italie 

Sursa foto: pinterest

 

Lasă un comentariu