Glam News Magazine

Puțină lume acordă atenția cuvenită seleniului și, mai ales, posibilei deficiențe de seleniu. Acest micronutrient poate face minuni pentru sănătatea noastră, chiar și într-o cantitate extrem de redusă. Îți poți asigura aportul zilnic necesar de seleniu și beneficiile asociate cu acesta prin administrarea unui supliment alimentar inovator – Seleniu cu Selenium SeLECT® de la COSMO PHARM®!

Importanța seleniului pentru organism

Seleniul este un mineral esențial, cu numeroase beneficii pentru susținerea funcțiilor vitale ale organismului. Acest micronutrient este implicat în procesul de producere a selenoproteinelor, care joacă un rol important în numeroase procese fiziologice, precum conversia hormonilor tiroidieni, sinteza ADN-ului, detoxifierea organismului, susținerea imunității și apărarea împotriva stresului oxidativ.

Deficiența de seleniu este rar întâlnită, însă apariția acesteia poate duce la numeroase probleme de sănătate, fiind strâns legată de diverse boli și disfuncții. În primă fază, aceasta poate fi asimptomatică sau poate prezenta simptome vagi, precum stare generală de oboseală și slăbiciune. Dacă nu este adresată, poate duce la afecțiuni cardiovasculare (cardiomiopatie), disfuncții tiroidiene, probleme asociate fertilității sau risc crescut de contractare a infecțiilor datorită unui sistem imunitar slăbit.

Această deficiență apare adesea ca urmare a unei diete necorespunzătoare, care nu conține alimente bogate în seleniu, însă poate fi asociată și cu diverse afecțiuni medicale (în special de natură gastrointestinală) sau cu stresul oxidativ intens. Cel mai des, este prezentă în cazul persoanelor care trăiesc în regiuni cu soluri sărace în seleniu sau care nu au posibilitatea de a consuma alimente bogate în seleniu, precum și la persoanele cu boli gastrointestinale sau cronice.

Pentru a preveni posibila deficiență de seleniu, se recomandă consumul de alimente cu conținut ridicat de seleniu: nucile braziliene, semințele de floarea-soarelui, carnea de pasăre (pui, curcan), carnea roșie (vită, miel, porc), peștele și fructele de mare, leguminoasele (năut, fasole, linte) și cerealele integrale (quinoa, ovăz). De asemenea, aportul poate fi sporit și cu ajutorul suplimentelor alimentare precum Seleniu de la COSMO PHARM®!

Ce este Selenium SeLECT®?

Selenium SeLECT® este o formă avansată, optimă și sigură de seleniu: L-selenometionina. Aceasta constă în integrarea organică a seleniului în locul sulfului în molecula de metionină, ceea ce sporește biodisponibilitatea. De asemenea, susține și activitatea metabolică comparativ cu alte forme de seleniu.

L-selenometionina reprezintă o formă organică de seleniu, unde atomul de seleniu este integrat în molecula de metionină în locul unui atom de sulf. Astfel, seleniul devine o componentă care poate fi utilizată în mod direct de organismul nostru prin procesul de sinteză a proteinelor. Această formă de seleniu este absorbită direct și utilizată în mod eficient de organism, astfel că putem beneficia mult mai ușor de proprietățile acestui micronutrient.

Pe scurt, Seleniu de la COSMO PHARM® reprezintă o sursă eficientă și ușor accesibilă de seleniu, cu biodisponibilitate sporită pentru beneficii maxime. Este esențial în susținerea sănătății celulare pentru protecția împotriva stresului oxidant, dar și pentru a susține sistemul imunitar, fertilitatea și funcția tiroidiană. În plus, este un produs ce deține validare științifică ca urmare a numeroaselor cercetări și studii clinice privind beneficiile seleniului pentru sănătate.

Beneficiile Seleniului

Acest supliment alimentar este adesea recomandat pentru numeroasele beneficii pentru sănătate. Cele mai importante se împart în următoarele categorii:

– acțiune antioxidantă: seleniul protejează celulele și țesuturile împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi, care întârzie apariția  îmbătrânirii premature și apariția bolilor cronice asociate stresului oxidativ;

– susținerea glandei tiroide: contribuie la conversia hormonilor tiroidieni din forma inactivă (T4) în cea activă (T3) și ajută la reglarea metabolismului și la funcționarea normală a tiroidei;

– susținerea sistemului imunitar: stimulează producerea de anticorpi și îmbunătățește mecanismele de apărare ale organismului, pentru a contribui la lupta împotriva infecțiilor;

– fertilitatea masculină: susține procesul de spermatogeneză pentru dezvoltarea optimă a spermei și îmbunătățește calitatea și mobilitatea spermei, facilitând concepția;

– sarcină: contribuie la fertilitatea generală și, ulterior, la menținerea unei sarcini sănătoase;

– sănătatea părului: grație proprietăților antioxidante, protejează foliculii de păr de stresul oxidativ, reduce căderea părului și stimulează creșterea părului sănătos;

– sănătatea unghiilor: contribuie la întărirea unghiilor și previne slăbirea și fragilitatea și susține creșterea sănătoasă a unghiilor.

Cu numeroase beneficii atât pentru femei, cât și pentru bărbați, Seleniu de la COSMO PHARM® este suplimentul esențial pentru asigurarea unui aport zilnic optim de seleniu. În caz de deficiență sau pentru a susține diverse funcții ale organismului (tiroidiană, imunitară, de reproducere), bazează-te pe proprietățile seleniului și include-l în dieta de zi cu zi!

Lasă un comentariu