Glam News Magazine

Sistemul nostru imunitar constă într-o colecție complexă de celule, procese și substanțe chimice care ne apără în mod constant corpul împotriva agenților patogeni invadatori, inclusiv viruși, toxine și bacterii.

Menținerea sănătății sistemului imunitar pe tot parcursul anului este esențială pentru prevenirea infecțiilor și a bolilor. Cu toate că cele mai importante modalități de a ne spori sistemul imunitar este printr-un stil de viață sănătos în care să consumăm alimente hrănitoare, să dormim suficient și să facem sport regulat, cercetările au arătat că suplimentarea cu anumite vitamine poate îmbunătăți răspunsul imun și poate proteja împotriva bolilor.

Cu toate acestea, trebuie să rețineți că unele suplimente pot interacționa cu medicamentele eliberate pe bază de rețetă sau fără prescripție medicală. Unele s-ar putea să nu fie adecvate pentru persoanele cu anumite condiții de sănătate. Asigurați-vă că vorbiți cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice supliment.

Iată 3 suplimente care sunt cunoscute pentru potențialul lor de creștere a imunității:

Detrical 2000 – vitamina D

Vitamina D este un nutrient solubil în grăsimi esențial pentru sănătatea și funcționarea sistemului imunitar. Ea îmbunătățește efectele de combatere a agenților patogeni ai monocitelor și macrofagelor – celulele albe din sânge, care sunt părți importante ale apărării imune – și scade inflamația, care ajută la promovarea răspunsului imun. Este cunoscut faptul că nivelurile scăzute de vitamina D sunt asociate cu un risc crescut de infecții ale tractului respirator superior, inclusiv gripă și astm alergic.

Unele studii arată că suplimentarea cu vitamina D poate îmbunătăți răspunsul imun. De fapt, cercetări recente sugerează că administrarea acestei vitamine poate proteja împotriva infecțiilor tractului respirator. O serie de studii din 2019 efectuate pe 11.321 de persoane, au arătat că suplimentarea cu vitamina D a scăzut semnificativ riscul de infecții respiratorii la persoanele cu deficit de această vitamină și a redus riscul de infecție la cei cu niveluri adecvate de vitamina D. Alte studii remarcă faptul că suplimentele cu vitamina D pot îmbunătăți răspunsul la tratamentele antivirale la persoanele cu anumite infecții, inclusiv hepatita C și HIV. Detrical 2000 conține 2000UI vitamina D suplimentară pe zi, doză recomandată pentru un adult. În plus, nu conține zahăr!

Molekin Zinc – comprimate efervescente

Zincul este un mineral care se adaugă în mod obișnuit suplimentelor și altor produse medicale, cum ar fi pastilele, care sunt menite să vă stimuleze sistemul imunitar. Acest lucru se datorează faptului că zincul este esențial pentru funcționarea sistemului imunitar. Zincul este necesar pentru dezvoltarea și comunicarea celulelor imune și joacă un rol important în răspunsul inflamator.

O deficiență a acestui nutrient afectează în mod semnificativ capacitatea sistemului imunitar de a funcționa corect, rezultând un risc crescut de infecție și boli, inclusiv pneumonie. Deficitul de zinc afectează aproximativ 2 miliarde de oameni din întreaga lume și este foarte frecvent la adulții în vârstă. De fapt, până la 30% dintre adulții în vârstă sunt considerați deficienți în acest nutrient. Numeroase studii relevă că suplimentele de zinc pot proteja împotriva infecțiilor tractului respirator, cum ar fi răceala obișnuită și gripa.

Mai mult, suplimentarea cu zinc poate fi benefică pentru cei care sunt deja bolnavi. Într-un studiu din 2019 efectuat pe 64 de copii spitalizați cu infecții acute ale tractului respirator inferior, administrarea a 30 mg de zinc pe zi a scăzut durata totală a infecției și durata șederii în spital cu o medie de 2 zile, comparativ cu un grup placebo. Suplimentarea de zinc cu Molekin Zinc 15 mg, pe termen lung, contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, ajută la menținerea fertilității și reproducerii normale, oferă suport sănătății sistemului osos, pielii, părului și unghiilor, asigură concentrațiile normale de testosteron din sânge și susține vederea.

Molekin Imuno

Ce este special la Molikin imuno? Faptul că este un supliment complet, care pe lângă 2000 UI de Vitamina D și 10 mg de zinc, conține și cantitatea recomandată de 1000 mg de vitamina C.

Vitamina C este probabil cel mai popular supliment luat pentru a proteja împotriva infecțiilor datorită rolului său important în sănătatea imunitară. Această vitamină susține funcția diferitelor celule imune și le îmbunătățește capacitatea de a proteja împotriva infecțiilor. Vitamina C funcționează și ca un puternic antioxidant, protejând împotriva daunelor induse de stresul oxidativ, care apare odată cu acumularea de molecule reactive cunoscute sub numele de radicali liberi.

Suplimentarea cu vitamina C s-a dovedit că reduce durata și severitatea infecțiilor tractului respirator superior, inclusiv răceala obișnuită și gripa.  O analiză amplă a 29 de studii efectuate la 11.306 de persoane a demonstrat că suplimentarea regulată cu vitamina C la o doză medie de 1000 mg pe zi a redus durata răcelilor cu 8% la adulți și 14% la copii.

Comprimatele filmate Molekin Imuno au la bază sistemul MRS format din 2 straturi care asigură eliberarea vitaminei C în organism în 2 etape: primul strat din care vitamina C este eliberată treptat, al doilea strat care are proprietatea de eliberare prelungită a vitaminei C.

Lasă un comentariu