Glam News Magazine

Dior transformă dantele în bijuterii colorate, ultra-prețioase. Victoire de Castellane, directorul artistic al Dior Joaillerie, a prezentat o nouă colecție botezată Dior Dior Dior, care acordă un omagiu creațiilor haute couture ale casei. Colecția de bijuterii “Dior, Dior, Dior” dezvăluie comori de virtuozitate inspirate de numeroasele dantele prezente în arhivele lui Christian Dior. Fabricarea acestor coliere, lucrate în aur galben, roz și alb, necesită un nivel de excelență în savoir-faire, care reflectă colecțiile haute couture mai fidel ca niciodată.

Decuparea bucăților de dantelă, plasarea lor pe mâini și transformarea lor în bijuterii colorate a fost ideea originală din spatele acestei colecții. Apoi răsucirile țesăturii și tăieturile au făcut ca dantelele să poată fi curbate pe coliere, inele, brățări și cercei. “Am vrut să captez senzația de strălucire eterică și semnătura haute-couture a dantelei care, ca și panglicile, mătasea și drapajele, sunt esențiale pentru lexiconul Dior”, a explicat Victoire de Castellane, care s-a inspirat din moștenirea lui Dior.

Dior se alătură astfel echipei Van Cleef & Arpels, Chaumet, Boucheron, Bvlgari, Chanel și Mikimo în prezentările anuale de bijuterii de lux. Cele 65 de piese ale colecției sunt expuse împreună cu zeci de alte bijuterii, fie din arhivele Dior, fie din colecțiile anterioare ale doamnei de Castellene, care sunt împrumutate de la clienții privați. “Uneori este frumos să vedem de unde am venit și tot ce am obținut până acum, precum și să ne pregățim să mergem mai departe”, a spus de Castellene. “Mai ales când prezentăm toată munca noastră lumii exterioare”.

Castellane nu vede creațiile ei ca pe o chestiune de modă, ci ca o serie de teme recurente care se întind într-o ghirlandă continuă. “Procesul este ca un lanț de margarete – de fiecare dată când creez o piesă, alta iese în urma ei”, spune ea. “Sentimentul este greu de descris. Din fericire, când pentru tine limba este bijuterie, uneori nu ai nevoie de cuvinte. ”

Deși orice achiziție din această colecție înseamnă o cură de slăbire cu efect imediat asupra portofelului, puteți admira întreaga colecție Dior Dior Dior online, gratuit, AICI.

Sursa foto: Dior

Lasă un comentariu