Glam News Magazine

Din Namibia până în China, Islanda și Canada, aceste 8 parcuri naționale găzduiesc o natură brută, sălbatică și uluitoare în același timp, unde activitatea omului este ilegală, iar animalele sunt cele care fac legea meleagurilor.

1. Parcul Național Banff din Canada

© YinYang

Munții Stâncoși din Parcul Național Banff se află pe lista celor mai frumoase parcuri naturale din întreaga lume. Aflați în statul Alberta, zona este patrimoniu mondial UNESCO din 1985 și găzduiește lacuri, păduri, văi, cascade și ghețari, în special lacul Moraine, care își schimbă culoarea din smarald în turcoaz în funcție de poziția soarelui. Aici izvoarele termale ating 38 de grade.

2. Parcul Național Namib-Naukluft din Namibia

© foto Francesco Ciccotti

Nisipurile din deșertul Namib și vârfurile stâncoase ale lanțului muntos Naukluft se întind pe aproape 38.000 km pătrați. Namibia înseamnă „tărâm de spații deschise”, iar vastul deșert este renumit pentru dunele sale de nisip, Sossusvlei, care atrag aventurieri de pe tot globul: având aproximativ 1.000 de metri înălțime, dunele sunt cele mai înalte din lume. Dealurile stâncoase Kopie, un amestec de dolomit și calcar, pot fi văzute din Naukluft, o regiune pe care zebrele, babuinii și leoparzii o numesc acasă.

3. Parcul Național Vatnajökull din Islanda

© Alanna Dumonceaux / Design Pics

Parcul Național Vatnajökull din Islanda câștigă popularitate în fiecare an, călătorii fiind atrași ca niște magneți în Parcul Național Vatnajökull, care se întinde pe mai mult de 8.000 km pătrați în partea de sud-est a insulei. Regiunea vulcanică se mândrește cu râuri turcoaz, cratere și cel mai înalt ghețar din Islanda, având 7280 de metri. Vulpile arctice își au casa aici, iar norocoșii le pot vedea în jurul cascadelor Dettifoss.

4. Parcul Național Galápagos din Ecuador

© Jesse Kraft / EyeEm

Cunoscute și sub numele de Arhipelagul Colón, cele 19 insule vulcanice care formează Parcul Național Galápagos sunt încă din 1978 în Patrimoniul Mondial UNESCO. Populată de rechini, diavoli de mare și corali în culori vibrante, rezervația marină are o biodiversitate unică, bogată, dar fragilă, care are nevoie de protecție. Drept urmare, numai grupurile mici de turiști, însoțite de un ghid au acces în zonă.

5. Parcul Național Iguazú din Argentina

© Brasil2

Cunoscut pentru frumusețea strălucitoare a cascadelor sale, Parcul Național Iguazú din sud-vestul provinciei Misiones se află la granița cu Brazilia, care cuprinde atât pădure tropicală, subtropicală, cât și râuri. Pe râul Parana trec peste 6 milioane de litri de apă în fiecare secundă, iar cele 2.000 de specii de plante și 400 de specii de păsări fac din acest tărâm, un loc ce trebuie vizitat măcar o dată în viață.

6. Parcul național Khao Sok din Thailanda

© Pakin Songmor

Între Phuket și Surat Thani se află o comoară de smarald. 450 km pătrați sunt acoperiți de pădure, adăpostind peste 300 de specii diferite de păsări care au coexistat în junglă de peste 160 de milioane de ani. Unii copaci ating 213 metri înălțime, din vârfurile cărora gibonii pălăvrăgesc și țipă. Lacul Chiew Larn este unic în lume deoarece copacii par a fi înghițiți literalmente de apă.

7. Parcul Național Guilin din China

© Dulyanut Swdp

Regiunea Guangxi din Golful Tonkin atinge granița Vietnamului. Zona carstică, înconjurată de dealuri, stânci și peșteri este una dintre cele mai cunoscute din China. Râul Lijiang este cel mai vechi canal din lume, pe care se poate merge pe puntea unei plute de bambus.

8. Yellowstone din Statele Unite

© Justinreznick

În 1827, Yellowstone a devenit primul parc național din SUA. Situat în nord-vestul Wyomingului, parcul are 8 zone diferite – este nevoie de cel puțin patru zile pentru a vedea fiecare zonă. Peste jumătate din parc este acoperit cu pini care vibrează la energia seismică volatilă a zonei, alimentată de Steamerat Geyser, cel mai înalt din lume. Cu craterele multicolore, stâncile ocre și cascadele amețitoare, parcul este locul în care lupii, coioții și ursii grizzly scriu legea.

Lasă un comentariu