Glam News Magazine

Când vine vorba de susținerea sănătății bărbaților, substanțele nutritive sonore exotice tind să atragă cea mai mare atenție, cum ar fi coenzima Q10 pentru sănătatea inimii, drojdia din orez roșu pentru gestionarea lipidelor și palmetto pentru sănătatea prostatei. În timp ce acești compuși pot fi cu siguranță benefici pentru problemele de sănătate ale bărbaților, nu ar trebui să uităm de substanțe aparent banale ale fiziologiei umane. Unul dintre nutrienții obișnuiți, „de zi cu zi”, cu risc de a fi subestimați datorită simplității sale aparente, este magneziul.

Dar cu atât de multe produse existente pe piață este greu să alegem o formulă care să acopere toate nevoile unui bărbat. Complexul de magneziu MaxiMag Men de la Zdrovit este o formulă special concepută pentru bărbați, imbogățită cu extract de Maca și Ginseng care ajută la menținerea vitalității și a unei activități sexuale normale, în timp ce vitamina B6 are un rol esenţial în funcționarea normală a sistemului nervos și la menținerea sănătății psihice.

Foto: MaxiMag

Trei probleme importante de sănătate cu care se confruntă mulți bărbați pe măsură ce îmbătrânesc sunt bolile de inimă, formarea de pietre la rinichi și disfuncția erectilă. Din fericire, MaxiMag Men s-a dovedit a fi benefic pentru toate trei. Susținerea funcției cardiovasculare este o preocupare principală pentru bărbați pe măsură ce înaintează în vârstă. Datele din numeroase studii susțin că aportul de magneziu este invers corelat cu calcificarea arterelor – ceea ce înseamnă că, pe măsură ce consumăm magneziu pe o perioadă mai lungă de timp, cu atât este mai mică probabilitatea de calcificare a vaselor de sânge.

Acest lucru se datorează probabil interacțiunilor complexe dintre calciu și magneziu atunci când vine vorba de asigurarea unei funcții fiziologice adecvate. Calciul și magneziul sunt ambele minerale esențiale în dieta noastră, iar magneziul poate ajuta organismul să regleze echilibrul calciului, eventual prin împiedicarea depunerii acestuia în țesutul moale.

Tensiunea arterială ridicată – cunoscută în lumea medicală sub numele de hipertensiune arterială – este una dintre cele mai comune probleme cardiovasculare, adesea descrisă drept „ucigașul tăcut”, deoarece este posibil ca cineva să fie hipertensiv și nici măcar să nu știe. Nivelurile scăzute de magneziu merg adesea mână în mână cu tensiunea arterială crescută. În timp ce calciul este cunoscut pentru rolul său în contracția musculară, magneziul are efectul opus: este un relaxant muscular. Dar un alt mod în care magneziul poate afecta în mod benefic tensiunea arterială, este acela că sporește producția de oxid nitric. Oxidul nitric este un vasodilatator – ajută la relaxarea vaselor de sânge, ceea ce permite sângelui să curgă prin ele mai ușor.

Foto: MaxiMag

O altă problemă a bărbaților o reprezintă pietrele la rinichi. Formarea pietrei este puțin mai răspândită la bărbați decât la femei. Există mai multe tipuri diferite de pietre și se pot forma dintr-o varietate de motive, dar cele mai frecvente sunt pe bază de calciu și apar atunci când calciul se leagă de alți compuși și se solidifică în interiorul corpului. (Mai exact, se solidifică în alte locuri decât ar trebui, cum ar fi oasele și dinții.) Recunoscând importanța magneziului pentru echilibrarea calciului, nu este surprinzător faptul că pietrele la rinichi apar adesea la aceleași persoane care au boli de inimă, și invers.

Probabil cea mai puternică preocupare „din lumea reală” a bărbaților adulți de toate vârstele este funcția sexuală. Această problemă trece pe primul plan pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, iar unii experimentează un declin al capacității de a obține și de a susține o erecție. Una dintre principalele cauze ale acestui lucru poate fi reducerea fluxului de sânge în zona afectată. Având în vedere acest lucru, funcția erectilă este un alt domeniu în care rolul magneziului în facilitarea relaxării vaselor de sânge poate avea un efect benefic. Zincul contribuie la menținerea concentrațiilor normale de testosteron din sânge, la menținerea fertilității și reproducerii normale, la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Lasă un comentariu