Glam News Magazine

Natura, ajutată sau nu de om, ne surprinde de multe ori, iar uneori ne lasă pur și simplu fără cuvinte, testându-ne limitele imaginației. Este valabil și pentru cele mai colorate locuri de pe Pâmânt, listă amplă din care am selectat 12 exemple care susțin cele spuse.

1. Grădina Miracolelor, Dubai

Grădina Miracolelor din Dubai este cea mai mare grădină naturală de flori din lume, cu peste 109 milioane de flori plantate. Există aici mai mult de 120 de tipuri de flori diferite, o grădină aromatică, păuni, un ceas floral și cel mai mare parc de fluturi interiori din lume.

2. Cano Cristales – Râul Curcubeu, Columbia

Cu diferite tonuri de roșu, galben, verde, albastru și negru, culorile dramatice din acest râu au dus la poreclirea „Curcubeu lichid” și „Râul celor cinci culori”. Râul își arată splendoarea între sfârșitul lunii iulie și începutul lui decembrie.

3. Grădina Kawachi Fuji, Japonia

Este un loc cu adevărat magic, cu al său Tunel al Glicinelor. Florile violet se deschid în lunile aprilie-mai, transformând atmosfera într-una de basm. Feeria este produsă de cele 150 de plante Wisteria, împărţite în 20 de specii diferite (alb, albastru, violet, albastru-violet şi roz). Tunelul, unul dintre cele mai colorate locuri de pe Pâmânt, este de asemenea și unul dintre cele mai romantice locuri, fiind preferat de îndrăgostiții care își promit dragoste eternă.

4. Canionul Antilopei, Arizona

Datorită inundațiilor și eroziunii fulgerătoare, mersul prin Canionul Antilopei poate fi descris doar ca uluitor. În funcție de sezon, culorile diferă, de la nuanțe de albastru și violet până la nuanțe de roșu și auriu. Totul este posibil într-un tur ghidat.

5. Morning Glory Pool, Wyoming

Această piscină colorată se găsește într-unul dintre cele mai mari parcuri naționale din SUA – Yellowstone și uimește cu a sa coloristică. În timp ce nuanța originală de albastru a fost creată de bacteriile care trăiesc în apă, nepăsarea turiștilor care aruncă obiecte și gunoi în apă a adăugat, de asemenea, tonuri de roșu și galben în jurul jantei. Adăugând emoția culorilor sale, Morning Glory Pool a izbucnit chiar ca un gheizer.

6. Câmpurile de lalele, Olanda

În luna aprilie, Olanda se colorează frumos în roșu, galben, portocaliu, violet și roz, câmpuri întregi de lalele. Există mai multe regiuni de creștere a bulbilor, dar dacă puteți călători vă recomandăm să vă îndreptați către Keukenhof, cel mai mare parc de flori din lume, pentru a va putea bucura de mai mult de șapte milioane de specii de flori.

7. Fly Geyser, Nevada

Pe lista cu cele mai colorate locuri de pe Pământ, rezultatul unei erori de foraj din anii ’60, Fly Geyser este o minune geologică. Datorită mineralelor și algelor sale, tonurile frumoase de roșu și verde fac o priveliște uluitoare. Este deschis publicului din aprilie până în octombrie.

8. Dallol, Etiopia

Este foarte greu să nu fi curios cu privire la acest loc care pare din altă lume. Acasă la cel mai mic vulcan terestru de pe Pământ, sarea de mare se combină cu mineralele vulcanului și creează culori neon. În bazinele reci, se observă un turcoaz dramatic, în timp ce bazinele mai calde dau o culoare galbenă luminiscentă.

9. Parcul Geologic Zhangye Danxia, China

Este versiunea chinezească a Marelui Canyon. Acest geoparc național este alcătuit din dealuri spectaculoase pictate în culorile curcubeului datorită fierului și a urmelor minerale. Își merită locul între cele mai colorate locuri de le Pâmânt, în special că minunăția se întinde pe o suprafață de 322 de kilometri pătrați.

10. Câmpurile de lavandă, Franța

Cel mai bine de vizitat Provence este în luna iulie, pentru a vă bucura de vederea și mirosul de lavandă. Este foarte posibil să prindeți unul dintre festivalurile de lavandă, ceea ce înseamnă una dintre cele mai grozave ocazii de a încerca mâncare, muzică, artă locale.

11. Rio Tinto, Spain

Rio Tinto are o culoare roșie și portocalie distinctă datorită acidității sale ridicate  și nivelurilor ridicate de fier și metale grele din pâmânt. Râul își păstrează coloristica de-a lungul a 50 de kilometri. Dacă mergeți oriunde în apropiere de Andaluzía, faceți o oprire la Rio Tinto.

12. Peșterile de Marmură, Chile

Fotografiile nu pot surprinde suficient de fidel acest loc, așa că trebuie vizitat. Culoarea peșterii se schimbă în funcție de culoarea apei, iar culoarea apei în funcție de anotimp și de vreme, de aceea nimeni nu poate garanta ce culori veți vedea, doar cu siguranță vor fi uimitoare.

Un comentariu

  1. Dintre toate aceste minunății am reușit să văd doar câmpurile cu lavandă din Provence, Franța. Însă cine știe câte dintre ele voi mai bifa în viața asta. 🙂

Lasă un comentariu