Glam News Magazine

Unele piese își lasă amprenta asupra istoriei unui brand. Acesta este cu siguranță cazul parfumului N ° 5 de la Chanel, „un parfum pentru femei, cu aromă de femeie”, creat de către Ernest Beaux împreună cu Gabrielle Chanel în 1921. Întrucât parfumul iconic și-a sărbătorit recent cei 100 de ani, Patrice Leguéreau, directorul Casei de Creație pentru Bijuterii de la Chanel, a creat Colecția N ° 5, prima și unica dedicată unui parfum, compusă din aproximativ 123 de bijuterii care prezintă diferitele aspecte ale parfumului, de la sticlă la lichidul în sine.

Capodopera acestei colecții de bijuterii? Legendarul colier 55.55, un colier maiestuos realizat dintr-un set de diamante care recreează sticla, ce conține în inima sa un diamant de 55.55 carate, denumirea fiind un omagiu adus celebrului parfum.

Când a fost lansat în 1921, Chanel N ° 5 a provocat senzație. Evitând codurile de parfumuri ale vremii – cele ale femeilor elegante care purtau doar florale stufoase, încapsulate în sticle de cristal la fel de elaborate – N ° 5 oferea un parfum proaspăt, curat și complet modern, într-o sticlă „invizibilă”. Faptul că a fost un bestseller consistent timp de un secol, cu o formulă aproape neschimbată, este o dovadă a viziunii unice a lui Gabrielle Chanel.

„De la modernitatea absolută a parfumului și puritatea sticlei până la misterul numelui, Chanel N ° 5 a revoluționat lumea parfumeriei”, spune Frédéric Grangié, președintele Chanel Watches & Fine Jewelry. „În 1932, Gabrielle Chanel a revoluționat un alt univers: cel al bijuteriilor franceze, cu singura ei colecție din platină și diamante, Bijoux de Diamants, care anunța noi moduri de a purta bijuterii.” Gabrielle Chanel a propus piese elaborate care puteau fi transformate; un simbol al femeii emancipate care nu este constrânsă de conformitate.

Pentru a aduce un omagiu acestei sticle iconice, bijutierul a recreat totul, fără detalii trecute cu vederea sau accidentale. Capacul sticlei, silueta, eticheta, totul în 104 diamante rotunde și 42 diamante baghete. Există, de asemenea, o cascadă de diamante în formă de pară, de dimensiuni diferite, precum și câteva în formă de lacrimă. A fost nevoie de aproape un an întreg pentru a găsi o piatră centrală demnă de N ° 5, parfumul care a ajutat la dezvoltarea brandului și care i-a adus celebritatea lui Gabrielle „Coco” Chanel. Piatra trebuia să cuprindă toate virtuțile lui Chanel N ° 5: trebuia să fie impecabilă, eternă și doar cu un strop de mister. În cele din urmă, a fost găsit un diamant. Nu cel mai mare sau cel mai strălucitor, dar unul care putea fi tăiat pentru a obține o bijuterie octogonală perfectă, cu o greutate simbolică, care să reflecte numărul norocos al mademoisellei, pentru a fi folosit la realizarea unui colier unic.

Un adevărat omagiu adus celebrului parfum Chanel N ° 5, pe care casa îl va păstra cu mândrie în moștenirea sa, ca simbol al unirii bijuteriilor cu parfumul pe care Gabrielle Chanel îl iubea atât de mult.

 

Lasă un comentariu