Glam News Magazine

Holul de la intrare este prima încăpere pe care o vor vedea vizitatorii când vor ajunge în casa voastră, așadar aceasta este șansa să faceți o primă impresie grozavă. Chiar dacă nu dispuneți de spațiul pe care vi-l doriți, cu atenție la detalii puteți face din hol o zonă care să taie răsuflarea.

Înainte de a vă ocupa de decorare, trebuie să țineți cont de anumite aspecte practice. De exemplu, montarea/plasarea unui suport pentru haine în holul de la intrare. N-ați vrea ca oaspeții să-și țină hainele și accesoriile în mâini sau acestea să incomodeze, odată așezate pe mobila din living. Apoi rețineți că holul are cea mai mare cantitate de trafic din casă. În consecință, cel mai bine este optați pentru o gresie durabilă sau un parchet gros și să așezați un covor rezistent, care să îmbunătățească estetic încăperea, precum și să creeze un sentiment de confort la intrarea în casă.

Acum să trecem la sfaturi privind recocare/amenajarea. Dacă holul este mic și puțin luminat, cel mai bine este să vopsiți pereții într-o culoare neutră, cum ar fi albul sau bejul. Puteți alege culori mai îndrăznețe cu decorațiuni simple sau culori mai luminoase dacă spațiul este mai mare. Cu toate acestea, în ambele cazuri merită să optați pentru tavan alb sau o culoare mai deschisă decât pereții. În acest fel, se crează iluzia că spațiul este mai mare decât în realitate.

Un alt sfat bun pentru ca suprafața holului de la intrare să pară mai generoasă este să folosiți o oglindă mare sau poate un set de oglinzi mici potrivite. Sub oglindă puteți așeza un raft cu o vază, o tavă mică pentru chei, fotografii de familie, un suport pentru tămâie sau poate chiar câteva lumânări parfumate.

Alegerea iluminatului va fi importantă într-un hol mic pentru a vă ajuta să creați o atmosferă primitoare. Puteți opta pentru o lampă/veioză șic, pe lângă iluminatul din tavan/pereți. Lumânările parfumate sunt și ele o opțiune de luat în calcul, deoarece, pe lângă lumina lor subtilă, oferă spațiului un joc de umbre fermecător. Există sute de opțiuni disponibile în ceea ce privește aromele și culorile, astfel încât să se potrivească în decor. Totuși nu uitați de siguranță. Dacă lăsați o lumânare aprinsă în holul de la intrare pentru o perioadă mai lungă de timp, să fie într-un loc sigur.

Tablourile moderne pot da un plus de stil și eleganță, iar fotografiile cu familia vor adăuga, prin asociere, intimitate și senzația de acasă oricui pășește pragul.

Holurile de la intrare sunt o oportunitate de a vă exprima stilul personal și bineînțeles de a ridica nivelul casei. De la astfel de spații interioare mărețe până la coridoare simple și rafinate, vă puteți inspira din imaginile din galeria de mai jos care demonstrează că holurile de la intrare sunt mai mult decât vestibulele plictisitoare.

Foto: Pinterest

Un comentariu

  1. Buna ziua.Am ramas profund impresionata de masa de la intrare din aceasta fotografie.Va rog mult ,spuneti-mi de unde as putea achizitiona aceasta masa.Va multumesc anticipat.O zi buna.

Lasă un comentariu