Glam News Magazine

Brașov, loc de poveste și de povești, cu o poziție geografică privilegiată, o istorie bogată, o arhitectură diversă și repere unice, nu încetează să surprindă. La fel și în cazul opțiunilor de cazare. Între bijuteriile sale, cu care reușeste să cucerească și recucerească oamenii de pretutindeni, se numără Schuster Boarding House, o locație premium cu o poziționare perfectă, cu o poveste fascinantă și servicii de top.

Situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru, cochetul hotel boutique cu o prețioasă arhitectură Art Nouveau, oferă cazare cu acces gratuit la internet WiFi, un bar, un lounge comun. o grădină și o superbă terasă pe acoperiș cu o vedere 360 grade asupra Cetății Brașovului. Oaspeții au la dispoziție recepție cu program nonstop și servicii de concierge și de bilete.

Arhitectura aparte, stilul Art Nouveau fiind rar întâlnit în zona protejată este cea care atrage, la prima vedere. Însă povestea clădirii Schuster Boarding House este cea care uluiește pe oricine, în special pe cei care îi trec pragul și descoperă pe de o parte o adevărată bijuterie arhitecturală pe care proprietarii actuali s-au străduit cu cinste să o păstreze cât mai intactă, iar pe de altă parte o locație modernă, amenajată elegant și exgient la detalii pentru confortul oaspeților.

Casa a aparținut familiei Schuster – o familie de sași înstăriți din Brașov al cărei blazon se regăsește deasupra porții, la intrarea în clădire. Proprietarul casei, un fost bancher pe nume Gabriel Schuster, a contractat o firmă de arhitectură din Austria pentru a-i dezvolta planul arhitectural. Ulterior, lucrările de construcție au fost executate cu ajutorul unei companii de profil din Budapesta.

Clădirea a fost ridicată în 1914, având o arhitectură specifică perioadei Art Nouveau. Planurile originale ale casei au fost descoperite în timpul lucrărilor de restaurare și reamenajare, în seiful camuflat de mobilier.

Zidurile clădirii spun ele însele o poveste ce este cu atenție pusă în valoare. Piatra de pe fațadă este cea originală, fiind curățată în întregime prin sablare cu nisip sub presiune și impermeabilizată ulterior. Pe fațadă se pot regăsi picturi originale restaurate, iar iluminatul fațadei este permanent pe timpul nopții pentru a-i pune în valoare simbolistica specifică. În întreaga lume clădirile Art Nouveau sunt iluminate în mod special pe timp de noapte. Tencuiala aplicată pe fațadă este similară celei folosite la început de secol, culoarea fiind identică celei inițiale.

Țigla are și ea o poveste fascinantă care arată în egală măsură atât valoarea clădirii, cât și exigența demnă de admirație pentru conservarea ei. Țigla originală a început să fie produsă în Austria anului 1908 și a fost montată și pe acoperișul acestei clădiri în 1914. Pentru a conserva aspectul și atmosfera originală, a fost comandată aceeași țiglă la fabrica producătoare din Austria, unde noii proprietari ai clădirii au trimis pentru specializare tehnicieni care au montat-o apoi pe casă conform procedurii vremii respective.

Mai mult chiar, intradosul acoperișului este restaurat și pictat manual pe plăci suport din lemn masiv. Au fost restaurate ferestrele originale, precum și ușile de la parterul casei și un superb bovindou, păstrând aerul aristocrat al clădirilor specifice perioadei Art Nouveau. Ancadramentele ferestrelor sunt realizate și ele conform picturilor originale.

Un detaliu specific acestei superbe case este terasa de pe acoperiș cu o vedere savuroasă de 360 grade asupra Cetății Brașovului.

Toate încăperile Schuster Boarding House au fost amenajate șic, totodată gândite să asigure confortul oaspeților pentru o experiență premium de cazare. Materiale naturale (lemn, cărămidă, piatră), țesături de calitate superioară și culori atent alese sunt piese dintr-un puzzle al răsfățului simțurilor pentru o ședere memorabilă. În plus este o locație pet friendly, așadar nu trebuie să lăsați animalele de companie acasă.

Serviciile sunt și ele menite să depășească așteptările.

Serviciile proprietății

Servicii pentru cameră

Servicii extra

Oferte de Sărbători la Schuster Boarding House

Crăciunul este magic, iar Schuster Boarding House dorește să amplifice magia Sărbătorilor prin oferte presărate cu răsfăț. Tarifele pentru 3 nopți de cazare în perioadă 23-27 decembrie pornesc de la 399 euro/cameră și includ degustări de vin pentru adulți în data de 24 decembrie, masa de prânz de Crăciun și activități pentru copii (povești, pictură pe față, cadouri).

Anul Nou este glam, cu stil și strălucire, etichete perfecte pentru Schuster Boarding House. Oaspeții pot petrece noaptea dintre ani urmată de brunch în prima zi din 2022 și degustare de vin pe 2 ianurie. Prețurile pentru 3 nopți de cazare pornesc de la 449 euro/cameră.

Contact

Str. Peneș Curcanul, nr. 5, Brașov, România
(+4) 0368-440-440
[email protected]
[email protected]
https://www.schusterhotel.ro
https://www.facebook.com/schusterboardinghouse
https://www.instagram.com/schusterboardinghouse/

Rezervări aici

Un comentariu

Lasă un comentariu