Glam News Magazine

Dacă aș fi primit un ban de fiecare dată când am auzit întrebări legate de îmbătrânirea tenului, aș fi foarte bogat. Este o zonă de îngrijire a pielii despre care oamenii au multe întrebări. “Ce să folosesc pentru a opri ridurile? Care este cel mai bun ser pentru față?” este cea mai frecventă, iar răspunsul este mereu același indiferent dacă ai 25 sau 50 de ani. Este vorba despre ingrediente.

Există câteva ingrediente sfinte atunci când vine vorba de îmbătrânirea tenului. Indiferent dacă tocmai ai început sau cauți de ani de zile regimul perfect anti-îmbătrânire, acestea sunt ingredientele care opresc liniile fine și petele întunecate.

1. Vitamina C – Uniformizează tonul pielii, crește producția de colagen și protejează pielea de radicalii liberi

la roche posay vitamina C notino

Cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, vitamina C ajută pielea să pară mai tânără în trei moduri. În primul rând, are abilități incredibile de tratare a petelor întunecate. În al doilea rând, crește producția de colagen (care încetinește cu 50% la 25 de ani) pentru a estompa liniile fine și ridurile și, protejează pielea de radicalii liberi, cum ar fi poluarea și fumul de țigară.

Produsul pe care îl recomand este La Roche-Posay Pure Vitamin C10.  Îmbogățit cu 10% vitamina C pură, serul va lumina, va stimula producția de colagen și va reduce daunele radicalilor liberi. Ceea ce îl diferențiază de celelalte seruri este adăugarea de 0,45% acid salicilic care va netezi și exfolia celulele moarte ale pielii, în timp ce un duo de neurosensină și apa termală termală La Roche-Posay vor elimina inflamația, vor calma roșeața și vor ameliora sensibilitatea tenului.

2. Acidul hialuronic – Hidratează și repară

la roche posay acid hialuronic notino

Agresorii externi și radicalii liberi îți epuizează rezervele naturale de acid hialuronic în timp, iar pielea poate deveni deshidratată, așa că este o idee bună să îi oferi regulat porția de acid hialuronic atunci când observi că pielea devine uscată și obosită. Iar cel mai bun produs cu acid hialuronic pe care l-am încercat vreodată este Serul La Roche-Posay Hyalu B5.

Serul La Roche-Posay Hyalu B5 conține două molecule de acid hialuronic de dimensiuni diferite cu o concentrație de 0,3%; o moleculă mai mare pentru hidratarea și netezirea suprafeței pielii și o moleculă mai mică ce pătrunde mai adânc în piele și umple ridurile din interior. În afară de acidul hialuronic, celălalt ingredient principal al serului Hyalu B5 este 5% vitamina B5, un alt umectant care atrage umiditatea, care aduce un plus de ajutor în procesul de reparare a tenului. Adaosul de madecassoside stimulează sinteza de colagen și reduce inflamația, iar beneficiile sale antioxidante ajută la prevenirea pierderii umidității tenului prin lupta împotriva radicalilor liberi.

3. Vitamina A – Crește producția de colagen și netezește liniile fine și ridurile

la roche posay retinol notino

Vitamina A, cunoscută și sub denumirea de „retinol”, îmbunătățește aspectul ridurilor și al liniilor fine prin creșterea producției de colagen. Este unul dintre ingredientele anti-îmbătrânire cele mai cercetate și are rezultate dovedite clinic, motiv pentru care este numărul unu pe lista mea. Există cinci tipuri principale de retinol (retinoizi); retinil palmitate, retinaldehidă și retinol, care sunt disponibile „la ghișeu” și tretinoin și tazaroten, care sunt doar pe bază de rețetă.

Retinil palmitat, retinaldehidă și retinol sunt retinoizii pe care îi veți găsi în formulele de masă. Cel pe care îl alegeți va depinde dacă ați mai folosit retinol înainte, de cât de adânci sunt ridurile și de tipul de piele. Cel pe care îl sugerez este La Roche-Posay Retinol; are 0,3% palmitat de retinil și este cu eliberare lentă, ceea ce înseamnă că nu irită pielea și funcționează peste noapte. De asemenea, conține glicerină 10% pentru hidratare și 2% vitamina B3 pentru calmare, ceea ce înseamnă că se potrivește perfect pentru toate tipurile de ten.

Lasă un comentariu