Glam News Magazine

Este firesc să ne dorim natură verde, în special acum, când nu mai avem parte de ea în exterior. Soluția unei grădini în interiorul casei este una excelentă atât estetic, cât și psihic, oferind confort și ajutând la reducerea stresului. Să te conectezi la natură este cât se poate de relaxant. Și chiar și atunci când spațiul de locuit este unul redus, amenajarea unei astfel de zone verde oferă avantajul că va da impresia de spațiu lărgit.

Pentru a crea o astfel de grădină interioară, primul lucru care trebuie luat în considerare este alegerea plantelor. Ar trebui să vă orientați către tipurile de plante cu o posibilitate ridicată de viață, cum ar fi aloe vera, care are și o formă deosebită a frunzelor și este și ușor de îngrijit. Anthurium sunt de asemenea potrivite pentru amenajarea unei grădini în interiorul casei pentru că are flori superbe care durează mult timp. Următoarele ar fi ficusul, cactusul, dracena, iedera curgătoare, plante ușor de îngrijit. Adăugați pe listă bonsai, dacă nu aveți spațiul necesar pentru abruști mai mari. Al doilea lucru care trebuie luat în considerare la crearea unei grădini în interiorul casei este designul. Porniți de la spațiul pe care îl aveți la dispoziție și lăsați-vă inspirați de imaginile de mai jos.

O variantă la îndemână ar fi spațiul gol de sub scără, dacă dispuneți de scară interioară. Este un spațiu de valorificat care astfel va schimba aspectul întregii case. Dat fiind că este de regulă o zonă puțin luminată natural, alegeți plante specifice și folosiți lumina artificială pentru ambient.

Când însă spațiul de locuit nu vă permite amenajarea unei grădini în interiorul casei, există soluția grădinilor verticale, care sunt de efect și vă aduc mai mult oxigen decât v-ați fi așteptat. Este un mod actual de a reconsidera grădinăritul, adaptat nevoilor oamenilor care locuiesc în spații mici, între ziduri de beton. Necesită documentare și ajutor de specialitate, dar rezultatul este uluitor.

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu