Glam News Magazine

Orice colț de lume a devenit acum mai accesibil decât oricând, având posibilitatea de a călători aproape oriunde cu orice stil de călătorie și orice buget. Dar, cu atât de multe opțiuni disponibile, poate fi greu să decideți care este cea mai bună destinație pentru următoarea excursie. De altfel trebuie să vă asigurați că alegeți cel mai bun moment pentru a vizita, ca să nu vă confrunți cu aglomerația sau vremea rea. Vă venim în ajutor cu sugestii pentru fiecare lună a anului în parte.

Aprilie este o lună foarte bună pentru a călători în emisfera nordică, deoarece gheața se topește în sfârșit, florile încep să înflorească și, în multe locuri, sunteti cu câteva luni în fata numeroaselor aglomerări pe care le aduce vara. Începând cu luna aprilie, Marea Mediterană este unul dintre cele mai bune destinații, inclusiv insule precum Creta, Cipru și Malta. Insulele Canare au vreme și mai ospitalieră pentru o vacanță în aprilie decât cele mai multe destinații din Europa. Media temperaturilor pentru această lună se situează în jurul valorii de 20°.

MALTA sursa: maltainfoguide.com

FUERTEVENTURA sursa: guidetocanaryislands.com

În Africa, locuri precum Maroc, Tunisia și alte țări din Africa de Nord au ieșit din sezonul lor ploios. Mai departe spre sud, amplasat între Zambia și Zimbabwe, veți găsi Victoria Falls – cea mai mare cascadă din lume. Aprilie marchează începutul sezonului uscat, ceea ce înseamnă că aveți șanse mai mari să vedeți perdeaua uimitoare de apă care intră în râul Zambezi. Este, de asemenea, un moment bun pentru a face bungee jumping acolo.

VICTORIA FALLS sursa: naturalworldsafaris.com

În Orientul Mijlociu acum vremea este caldă și uscată deci încă bună pentru orice fel de călătorie. Japonia oferă un tărăm de poveste cu florile sale frumoase de cireș. Temperaturile oscilează în aprilie, în funcție de zonă, între 8°-15°.

Sursa: namho.com.sg

Statele Unite ale Americii merită explorate de asemenea în aprilie, deoarece este destul de cald și totuși în afara sezonului de vârf. Washington DC este o destinație populară, în timp ce sute de mii de turisti se întorc în capitala americană în aprilie pentru a vedea celebrul Național Cherry Blossom Festival, care sărbătorește înflorirea cireșilor japonezi pe care orașul le-a primit ca dar din Tokyo în 1912. Vremea încurajează ieșirile în aer liber, temperaturile urcând chiar până la 25°.

Sursa: dc.curbed.com

Insulele Caraibe se bucură de o vreme aproape perfectă, printre cele mai bune alegeri fiind Cuba, Republica Dominicană, Jamaica și Puerto Rico.

CUBA sursa: mexicoxport.com
JAMAICA Sursa: travelweek.ca

Noua Zeelandă, pe de altă parte, își începe toamna, care este momentul potrivit pentru a vizita regiunile viticole și a asista la schimbarea culorii copacilor și viței de vie de la verde la roșu, portocaliu, galben și maro auriu. Maximele termice se situează în această perioadă în jurul valorii de 18°.

Sursa: tripsavvy.com

De evitat în luna aprilie

Asia de Sud-Est ar trebui taiată de pe listă, deoarece este insuportabil de fierbinte. Țările din Africa de Est, cum ar fi Tanzania și Kenya, se află încă în sezonul lor ploios, așa că nu sunt destinații atrăgătoare. Iar America de Sud, în general, este destul de umedă în acestă perioadă a anului.

Un comentariu

Lasă un comentariu